притисни ентер »

Научниците клонирале куна користејќи гени стари 30 години
Научниците клонирале куна користејќи гени стари 30 години

Научниците клонирале куна користејќи гени стари 30 години

Првпат научниците клонирале организам што е прогласен за загрозен вид, барем во САД. Станува збор за вид црноножна куна наречена Елизабет Ен, која била родена на 10 декември. Клонирањето на куната покажува дека би можеле да клонираме животни што се изложени на голем ризик од изумирање. Технологијата за клонирање не е нова, но таа постојано се надградува