притисни ентер »

Харадинај: Го поздравувам Заев за докажаната прозападна визија и Албанците од Македонија за клучната улога
Харадинај: Го поздравувам Заев за докажаната прозападна визија и Албанците од Македонија за клучната улога

Харадинај: Го поздравувам Заев за докажаната прозападна визија и Албанците од Македонија за клучната улога

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај преку социјалните мрежи го поздрави изгласувањето на уставните измени во македонското Собрание. „Го поздравувам изгласувањето на уставните промени во македонското Собрание за промена на името во Република Северна Македонија, како голем чекор на патот кон евроатлантските интеграции на соседната држава. Овој настан,

Косовo го поздрави изгласувањето на уставните измени

Косовo го поздрави изгласувањето на уставните измени

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај, претседателот на државата Хашим Тачи и претседателот на Собранието Кадри Весели синоќа го поздравија изгласувањето во македонското Собрание на амандманите на Уставот, со кои Македонија стави крај на спорот со Грција околу името на државата, јави МИА од Приштина. Харадинај му изрази прзнание на македонскиот премиер

Харадинај му ја честита „докажаната прозападна визија“ на Заев

Харадинај му ја честита „докажаната прозападна визија“ на Заев

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај, претседателот на државата Хашим Тачи и претседателот на Собранието Кадри Весели синоќа го поздравија изгласувањето во македонското Собрание на амандманите на Уставот, со кои Македонија стави крај на спорот со Грција околу името на државата, јави дописникот на МИА од Приштина. Харадинај му изрази прзнание на македонскиот

Харадинај: Го поздравувам Заев за докажаната прозападна визија и Албанците од Македонија за клучната улога

Харадинај: Го поздравувам Заев за докажаната прозападна визија и Албанците од Македонија за клучната улога

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај преку социјалните мрежи го поздрави изгласувањето на уставните измени во македонското Собрание. „Го поздравувам изгласувањето на уставните промени во македонското Собрание за промена на името во Република Северна Македонија, како голем чекор на патот кон евроатлантските интеграции на соседната држава. Овој настан,

Честитки за Скопје и од Приштина, за Тачи Албанците одиграле клучна улога

Честитки за Скопје и од Приштина, за Тачи Албанците одиграле клучна улога

Политичките лидери во Приштина му честитаа на Скопје и премиерот Зоран Заев за усвојувањето на уставните измени за промена на името на земјата во Република Северна Македонија. Од Приштина ги истакнуваат заслугите на албанските пратеници во Собранието за донесувањето на таа одлука. Косовскиот претседател Хашим Тачи на Фјесбук напиша дека Македонија

Харадинај: Го поздравувам Заев за докажаната прозападна визија и Албанците од Македонија за клучната улога

Харадинај: Го поздравувам Заев за докажаната прозападна визија и Албанците од Македонија за клучната улога

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај преку социјалните мрежи го поздрави изгласувањето на уставните измени во македонското Собрание. „Го поздравувам изгласувањето на уставните промени во македонското Собрание за промена на името во Република Северна Македонија, како голем чекор на патот кон евроатлантските интеграции на соседната држава. Овој настан,

Косовскиот државен врв го поздрави изгласувањето на уставните измени во македонското Собрание

Косовскиот државен врв го поздрави изгласувањето на уставните измени во македонското Собрание

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај, претседателот на државата Хашим Тачи и претседателот на Собранието Кадри Весели синоќа го поздравија изгласувањето во македонското Собрание на амандманите на Уставот, со кои Македонија стави крај на спорот со Грција околу името на државата, јави дописникот на МИА од Приштина. Харадинај му изрази прзнание на македонскиот

Харадинај: Го поздравувам Заев за докажаната прозападна визија и Албанците од Македонија за клучната улога

Харадинај: Го поздравувам Заев за докажаната прозападна визија и Албанците од Македонија за клучната улога

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај преку социјалните мрежи го поздрави изгласувањето на уставните измени во македонското Собрание. „Го поздравувам изгласувањето на уставните промени во македонското Собрание за промена на името во Република Северна Македонија, како голем чекор на патот кон евроатлантските интеграции на соседната држава. Овој настан,

Косовскиот државен врв го поздрави изгласувањето на уставните измени во македонското Собрание

Косовскиот државен врв го поздрави изгласувањето на уставните измени во македонското Собрание

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај, претседателот на државата Хашим Тачи и претседателот на Собранието Кадри Весели синоќа го поздравија изгласувањето во македонското Собрание на амандманите на Уставот, со кои Македонија стави крај на спорот со Грција околу името на државата, јави дописникот на МИА од Приштина. Харадинај му изрази прзнание на македонскиот

Косовскиот државен врв го поздрави изгласувањето на уставните измени во македонското Собрание

Косовскиот државен врв го поздрави изгласувањето на уставните измени во македонското Собрание

Косовскиот премиер Рамуш Харадинај, претседателот на државата Хашим Тачи и претседателот на Собранието Кадри Весели синоќа го поздравија изгласувањето во македонското Собрание на амандманите на Уставот, со кои Македонија стави крај на спорот со Грција околу името на државата. Харадинај му изрази прзнание на македонскиот премиер Зоран Заев за, како