притисни ентер »

Португалија ќе стори се што е во нејзина моќ за почеток на преговори со Северна Македонија, порачуваат од Брисел
Португалија ќе стори се што е во нејзина моќ за почеток на преговори со Северна Македонија, порачуваат од Брисел

Португалија ќе стори се што е во нејзина моќ за почеток на преговори со Северна Македонија, порачуваат од Брисел

Португалското претседателство со Европската Унија го смета процесот на проширување како важно прашање и ќе направи сѐ што е во негова моќ, да се динамизира дијалогот за усогласување на Преговарачката рамка и формално да се отпочнат пристапните преговори меѓу Северна Македонија и ЕУ. Почетокот на преговорите за членство на Северна Македонија во Европската

Португалија ќе стори се што е во нејзина моќ за почеток на преговори со С Македонија, тоа ќе биде важно и за кредибилитетот на ЕУ

Португалија ќе стори се што е во нејзина моќ за почеток на преговори со С Македонија, тоа ќе биде важно и за кредибилитетот на ЕУ

Португалското претседателство со Европската Унија го смета процесот на проширување како важно прашање и ќе направи сѐ што е во негова моќ, да се динамизира дијалогот за усогласување на Преговарачката рамка и формално да се отпочнат пристапните преговори меѓу Северна Македонија и ЕУ. Почетокот на преговорите за членство на Северна Македонија во Европската

Португалија ќе стори се што е во нејзина моќ за почеток на преговори со С Македонија, тоа ќе биде важно и за кредибилитетот на ЕУ

Португалија ќе стори се што е во нејзина моќ за почеток на преговори со С Македонија, тоа ќе биде важно и за кредибилитетот на ЕУ

Скопје, 27 јануари 2021 (МИА) – Португалското претседателство со Европската Унија го смета процесот на проширување како важно прашање и ќе направи сѐ што е во негова моќ, да се динамизира дијалогот за усогласување на Преговарачката рамка и формално да се отпочнат пристапните преговори меѓу Северна Македонија и ЕУ. Почетокот на преговорите за членство

Португалското претседателство со ЕУ ќе направи се во негова моќ да започнат преговорите со Македонија

Португалското претседателство со ЕУ ќе направи се во негова моќ да започнат преговорите со Македонија

Португалското претседателство со Европската Унија го смета процесот на проширување како важно прашање и ќе направи сѐ што е во негова моќ, да се динамизира дијалогот за усогласување на Преговарачката рамка и формално да се отпочнат пристапните преговори меѓу Северна Македонија и ЕУ. Почетокот на преговорите за членство на Северна Македонија во Европската

Османи и Димитров уверуваат дека Португалија ќе стори се за да почнеме преговори иако ставовите на Бугарија не се променети

Османи и Димитров уверуваат дека Португалија ќе стори се за да почнеме преговори иако ставовите на Бугарија не се променети

Португалското претседателство со Европската Унија го смета процесот на проширување како важно прашање и ќе направи сѐ што е во негова моќ, да се динамизира дијалогот за усогласување на Преговарачката рамка и формално да се отпочнат пристапните преговори меѓу Македонија и ЕУ. Почетокот на преговорите за членство на Македонија во Европската Унија ќе

Лајчак смета дека Македонија е успешна приказна и пример за регионот

Лајчак смета дека Македонија е успешна приказна и пример за регионот

Вицепремиерот задолжен за европски прашања, Никола Димитров, и министерот за надворешни работи, Бујар Османи, денеска, во Брисел, имаа средба со Мирослав Лајчак, специјален претставник на ЕУ за Западен Балкан и дијалогот меѓу Белград и Приштина. Како што информираат од владината прес-служба, соговорниците биле едногласни дека Северна Македонија е подготвена

Лајчак домаќин на Димитров и Османи: Напредокот на Северна Македонија е успешна приказна и пример за регионот

Лајчак домаќин на Димитров и Османи: Напредокот на Северна Македонија е успешна приказна и пример за регионот

Вицепремиерот задолжен за европски прашања, Никола Димитров, и министерот за надворешни работи, Бујар Османи, денеска, во Брисел, имаа средба со Мирослав Лајчак, специјален претставник на ЕУ за Западен Балкан и дијалогот меѓу Белград и Приштина. Како што информираат од владината прес-служба, соговорниците биле едногласни дека Северна Македонија е подготвена

Лајчак домаќин на Димитров и Османи: Напредокот на Северна Македонија е успешна приказна и пример за регионот

Лајчак домаќин на Димитров и Османи: Напредокот на Северна Македонија е успешна приказна и пример за регионот

Вицепремиерот задолжен за европски прашања, Никола Димитров и министерот за надворешни работи, Бујар Османи денеска во Брисел имаа средба со Мирослав Лајчак, специјален претставник на ЕУ за Западен Балкан и дијалогот меѓу Белград и Приштина. Како што информираат од владината прес-служба, соговорниците биле едногласни дека Северна Македонија е подготвена

Лајчак домаќин на Димитров и Османи: Напредокот на Северна Македонија е успешна приказна и пример за регионот

Лајчак домаќин на Димитров и Османи: Напредокот на Северна Македонија е успешна приказна и пример за регионот

Вицепремиерот задолжен за европски прашања, Никола Димитров, и министерот за надворешни работи, Бујар Османи, денеска, во Брисел, имаа средба со Мирослав Лајчак, специјален претставник на ЕУ за Западен Балкан и дијалогот меѓу Белград и Приштина. Како што информираат од владината прес-служба, соговорниците биле едногласни дека Северна Македонија е подготвена