притисни ентер »

Полска може да се врати на европскиот пат
Полска може да се врати на европскиот пат

Полска може да се врати на европскиот пат

Славомир Сјераковски Полската владејачка партија Право и правда (ПиС) конечно презеде чекори за усогласување со декретот на Европскиот суд на правдата (ЕСП) со кој се наложува да се сменат некои од судските „реформи“ што стапија во сила во јули. Според таа легислатива, ПиС се обиде да ги избрка судиите од Врховниот суд кои не ги фаворизира со произволно