притисни ентер »

Отворена изложба на дела од колонијата „Нижополе“
Отворена изложба на дела од колонијата „Нижополе“

Отворена изложба на дела од колонијата „Нижополе“

1 на 6 Во Ликовниот салон на ЦК „Марко Цепенков“ во Прилеп денеска е отворена изложба на дела од колонијата „Нижополе“. Изложени се 20 слики од исто толку уметници, учесници низ годините на колонијата, која постои од 2000-та година. Изложбата љубителите на уметноста ќе можат да ја проследат во наредните десетина дена. На колонијата „Нижополе“ во изминатите

Во Прилеп отворена изложба на дела од колонијата „Нижополе”

Во Прилеп отворена изложба на дела од колонијата „Нижополе”

Во Ликовниот салон на прилепскиот Центар за култура „Марко Цепенков” денеска е отворена изложба на дела од колонијата „Нижополе”. Изложени се 20 слики од исто толку уметници, учесници на Колонијата низ годините. Со овие дела се претставени домашни и странски уметници. Ликовната колонија „Нижополе” постои од 2000 година. Изложен е само мал дел од големото

Во Прилеп отворена изложба на дела од колонијата „Нижополе“

Во Прилеп отворена изложба на дела од колонијата „Нижополе“

Во Ликовниот салон на прилепскиот Центар за култура „Марко Цепенков“ денеска е отворена изложба на дела од колонијата „Нижополе“. Изложени се 20 слики од исто толку уметници, учесници на Колонијата низ годините. Со овие дела се претставени домашни и странски уметници. Ликовната колонија „Нижополе“ постои од 2000 година. Изложен е само мал дел од големото

Отворена изложбата на дела од колонијата „Нижополе“

Отворена изложбата на дела од колонијата „Нижополе“

elementor-template id=”49259″] Во Ликовниот салон на ЦК „Марко Цепенков“ денеска е отворена изложба на дела од колонијата Нижополе. Изложени се 20 –ет слики од исто толку уметници, учесници низ годините на колонијата, која постои од 2000-та година. Ова е само мал дел од големото богатство на дела што ќе бидат на увид пред јавноста во наредните две

Во Прилеп отворена изложба на дела од колонијата „Нижополе“

Во Прилеп отворена изложба на дела од колонијата „Нижополе“

Во Ликовниот салон на прилепскиот Центар за култура „Марко Цепенков“ денеска е отворена изложба на дела од колонијата „Нижополе“. Изложени се 20 слики од исто толку уметници, учесници на Колонијата низ годините. Со овие дела се претставени домашни и странски уметници.

Во Прилеп отворена изложба на дела од колонијата „Нижополе“

Во Прилеп отворена изложба на дела од колонијата „Нижополе“

Во Ликовниот салон на прилепскиот Центар за култура „Марко Цепенков“ денеска е отворена изложба на дела од колонијата „Нижополе“. Изложени се 20 слики од исто толку уметници, учесници на Колонијата низ годините. Со овие дела се претставени домашни и странски уметници. Ликовната колонија „Нижополе“ постои од 2000 година. Изложен е само мал дел од големото

Изложбата на ликовната колонија “Нижеполе” од утре пред прилепчани

Изложбата на ликовната колонија “Нижеполе” од утре пред прилепчани

На 30 ноември / вторник/ од 12.30 ч. во Ликовниот салон на ЦК „Марко Цепенков“ ќе биде отворена ретроспективна изложба на дела од битолската ликовна колонија „Нижополе“. Пред прилепчани ќе бидат изложени 20 –ет слики од исто толку уметници, учесници низ годините на колонијата, која постои од 2000-та година. Ова е само мал дел од големото богатство

Битолската ликовна колонија „Нижополе“ ќе се престави пред прилепчани

Битолската ликовна колонија „Нижополе“ ќе се престави пред прилепчани

На 30 ноември, вторник од 12.30 ч. во Ликовниот салон на ЦК „Марко Цепенков“ ќе биде отворена ретроспективна изложба на дела од битолската ликовна колонија „Нижополе“. Пред прилепчани ќе бидат изложени 20 –ет слики од исто толку уметници, учесници низ годините на колонијата, која постои од 2000-та година. Ова е само мал дел од големото богатство на

Ретроспективна изложба “Нижополе“ во Прилеп

Ретроспективна изложба “Нижополе“ во Прилеп

Во Ликовниот салон на ЦК „Марко Цепенков“ во Прилеп на 30 ноември / вторник/ од 12.30 часот ќе биде отворена ретроспективна изложба на дела од битолската ликовна колонија „Нижополе“. Пред прилепчани ќе бидат изложени 20 –ет слики од исто толку уметници, учесници низ годините на колонијата, која постои од 2000-та година. Ова е само мал дел од големото

НУЦК „Марко Цепенков“ – Прилеп: Ретроспективна изложба на дела од ликовната колонија „Нижополе“

НУЦК „Марко Цепенков“ – Прилеп: Ретроспективна изложба на дела од ликовната колонија „Нижополе“

На 30 ноември / вторник/ од 12.30 ч. во Ликовниот салон на ЦК „Марко Цепенков“ ќе биде отворена ретроспективна изложба на дела од битолската ликовна колонија „Нижополе“. Пред прилепчани ќе бидат изложени 20 –ет слики од исто толку уметници, учесници низ годините на колонијата, која постои од 2000-та година. Ова е само мал дел од големото богатство