притисни ентер »

„Епл“ откри израелски софтвер опасен за кој било „Ајфон“
„Епл“ откри израелски софтвер опасен за кој било „Ајфон“

„Епл“ откри израелски софтвер опасен за кој било „Ајфон“

Израелската компанија за кибер-безбедност, „НСО Груп“ развила уникатен софтвер со којшто е можно да се изврши хакерски упад во кој било „Ајфон“-уред на американски „Епл“, објави денеска мониторинг-групата за безбедност на интернет – „Ситизен лаб“. Оттаму велат и дека сознанието за постоење на спомнатата алатка е важно бидејќи ја открива чувствителноста

„Епл“ откри израелски софтвер опасен за кој било „Ајфон“

„Епл“ откри израелски софтвер опасен за кој било „Ајфон“

Израелската компанија за кибер-безбедност, „НСО Груп“ развила уникатен софтвер со којшто е можно да се изврши хакерски упад во кој било „Ајфон“-уред на американски „Епл“, објави денеска мониторинг-групата за безбедност на интернет – „Ситизен лаб“. Оттаму велат и дека сознанието за постоење на спомнатата алатка е важно бидејќи ја открива чувствителноста

iPhone корисниците итно да го надградат софтверот со iOS 14.8!

iPhone корисниците итно да го надградат софтверот со iOS 14.8!

Apple објави итна софтверска надградба за закрпа на сериозна ранливост на својот iOS софтвер. Везбедносните експерти откриле слабост со која што лесно можело да инјектира малвер на iPhone, Apple Watch, или Mac со само еден клик. Apple брзо преземал мерки откако аналитичарите од Citizen Lab од Израел го известиле за овој софтвер. Ако малверот Pegasus

Безбедносниот пропуст на iOS засега е надминат

Безбедносниот пропуст на iOS засега е надминат

Таман на време за претставувањето на новите уреди, Apple издаде безбедносната закрпа со која се надминува безбедносен пропуст кој активно се користи. Пропустот е присутен на сите оперативни системи на Apple, iOS, macOS и watchOS, и овозможува инфицирање на уредите без никаква интеракција со корисниците. Со верзијата на iOS 14.8 за iPhone и iPad овој

Apple откри израелски софтвер опасен за кој било iPhone

Apple откри израелски софтвер опасен за кој било iPhone

Израелската компанија за сајбер-безбедност, NSO Group развила уникатен софтвер со којшто е можно да се изврши хакерски упад во кој било iPhone уред на американската компанија Apple, објави денеска мониторинг-групата за безбедност на интернет – „Ситизен лаб“. Оттаму велат и дека сознанието за постоење на спомнатата алатка е важно бидејќи ја открива

Apple откри израелски софтвер опасен за кој било iPhone

Apple откри израелски софтвер опасен за кој било iPhone

Израелската компанија за сајбер-безбедност, NSO Group развила уникатен софтвер со којшто е можно да се изврши хакерски упад во кој било iPhone уред на американската компанија Apple, објави денеска мониторинг-групата за безбедност на интернет – „Ситизен лаб“. Оттаму велат и дека сознанието за постоење на спомнатата алатка е важно бидејќи ја открива

„Епл“ откри израелски софтвер опасен за кој било „Ајфон“

„Епл“ откри израелски софтвер опасен за кој било „Ајфон“

Израелската компанија за кибер-безбедност, „НСО Груп“ развила уникатен софтвер со којшто е можно да се изврши хакерски упад во кој било „Ајфон“-уред на американски „Епл“, објави денеска мониторинг-групата за безбедност на интернет – „Ситизен лаб“. Оттаму велат и дека сознанието за постоење на спомнатата алатка е важно бидејќи ја открива чувствителноста

„Епл“ откри израелски софтвер опасен за кој било „Ајфон“

„Епл“ откри израелски софтвер опасен за кој било „Ајфон“

САД – Израелската компанија за кибер-безбедност, „НСО Груп“ развила уникатен софтвер со којшто е можно да се изврши хакерски упад во кој било „Ајфон“-уред на американски „Епл“, објави денеска мониторинг-групата за безбедност на интернет – „Ситизен лаб“. Оттаму велат и дека сознанието за постоење на спомнатата алатка е важно бидејќи ја открива чувствителноста

„Епл“ откри израелски софтвер опасен за кој било „Ајфон“

„Епл“ откри израелски софтвер опасен за кој било „Ајфон“

Израелската компанија за кибер-безбедност, „НСО Груп“ развила уникатен софтвер со којшто е можно да се изврши хакерски упад во кој било „Ајфон“-уред на американски „Епл“, објави денеска мониторинг-групата за безбедност на интернет – „Ситизен лаб“. Оттаму велат и дека сознанието за постоење на спомнатата алатка е важно бидејќи ја открива чувствителноста

Apple го објави iOS 14.8, поправа голема безбедносна дупка

Apple го објави iOS 14.8, поправа голема безбедносна дупка

Apple го лансираше iOS 14.8 за компатибилни iPhone телефони. Ова е едно од оние негламурозни безбедносни ажурирања што не носи многу на површината, но всушност поправа некои важни безбедносни дупки и императив е да го инсталирате најрано.. Ажурирањето на iOS 14.8 обезбедува поправки за слабостите на CoreGraphics и WebKit за кои Apple вели дека се искористени