притисни ентер »

МТСП: Декемвриската минимална плата ќе изнесува 14.500 денари
МТСП: Декемвриската минимална плата ќе изнесува 14.500 денари

МТСП: Декемвриската минимална плата ќе изнесува 14.500 денари

Законски утврдената минимална плата за декември ќе изнесува 14.500 денари, што е зголемување за 2.000 денари, а споредено со 2017 за 5.500 денари, соопшти Министерството за труд и социјална политика. Истовремено, од таму потсетуваат дека државата ќе ги субвенционира придонесите од 600 до 6.000 денари за сите компании од приватниот сектор коишто ќе

СДСМ: Минималната плата расте на 14.500 денари, 90.000 граѓани ќе добијат повисока плата за декември

СДСМ: Минималната плата расте на 14.500 денари, 90.000 граѓани ќе добијат повисока плата за декември

Како одговорна партија пред граѓаните, продолжуваме со реализација на мерките што обезбедуваат повисоки плати и повеќе пари во семејствата. Парламентарното мнозинство предводено од СДСМ ги усвои измените на Законот за минимална плата. Минималната плата расте на историски највисоки 14.500 денари, се пофали утрово СДСМ преку соопштение. Како одговорна

СДСМ: 90.000 граѓани добиваат повиоска плата за декември

СДСМ: 90.000 граѓани добиваат повиоска плата за декември

„Како одговорна партија пред граѓаните, продолжуваме со реализација на мерките што обезбедуваат повисоки плати и повеќе пари во семејствата. Парламентарното мнозинство предводено од СДСМ ги усвои измените на Законот за минимална плата. Минималната плата расте на историски највисоки 14.500 денари. Веќе со декемвриската плата околу 90.000 граѓани ќе

СДСМ: Минималната плата расте на 14.500 денари, 90.000 граѓани добиваат повисока плата за декември

СДСМ: Минималната плата расте на 14.500 денари, 90.000 граѓани добиваат повисока плата за декември

Парламентарното мнозинство предводено од СДСМ ги усвои измените на Законот за минимална плата. Минималната плата расте на историски највисоки 14.500 денари. Веќе со декемвриската плата околу 90.000 граѓани ќе добијат покачување на месечните примања. Тоа е зголемуваме за 5.500 денари или над 60 отсто на минималната плата за само две и пол години. Со

МТСП: Декемвриската минимална плата ќе изнесува 14.500 денари

МТСП: Декемвриската минимална плата ќе изнесува 14.500 денари

Законски утврдената минимална плата за декември ќе изнесува 14.500 денари, што е зголемување за 2.000 денари, а споредено со 2017 за 5.500 денари, соопшти Министерството за труд и социјална политика. Истовремено, од таму потсетуваат дека државата ќе ги субвенционира придонесите од 600 до 6.000 денари за сите компании од приватниот сектор коишто ќе

Од декември минималната плата ќе изнесува 14.500 денари

Од декември минималната плата ќе изнесува 14.500 денари

Законски утврдената минимална плата за декември во Република Северна Македонија ќе изнесува 14.500 денари и е зголемена за 2.000 денари, а споредено со 2017 за 5.500 денари. Истовремено државата ќе ги субвенционира придонесите од 600 до 6.000 денари, за сите компании од приватниот сектор коишто ќе ги зголемат платите за оваа сума на работниците независно

Минималната плата расте на 14.500 денари, 90.000 граѓани добиваат повиоска плата за декември

Минималната плата расте на 14.500 денари, 90.000 граѓани добиваат повиоска плата за декември

Како одговорна партија пред граѓаните, продолжуваме со реализација на мерките што обезбедуваат повисоки плати и повеќе пари во семејствата. Парламентарното мнозинство предводено од СДСМ ги усвои измените на Законот за минимална плата. Минималната плата расте на историски највисоки 14.500 денари. Веќе со декемвриската плата околу 90.000 граѓани ќе добијат

Декемвриската минимална плата ќе изнесува 14.500 денари

Декемвриската минимална плата ќе изнесува 14.500 денари

Законски утврдената минимална плата за декември во Република Северна Македонија ќе изнесува 14.500 денари и е зголемена за 2.000 денари, а споредено со 2017 за 5.500 денари. Истовремено државата ќе ги субвенционира придонесите од 600 до 6.000 денари, за сите компании од приватниот сектор коишто ќе ги зголемат платите за оваа сума на работниците независно

Декемвриската минимална плата ќе изнесува 14.500 денари

Декемвриската минимална плата ќе изнесува 14.500 денари

Собранието  вчера ги изгласа Законите за минимална плата и за субвенционирање на придонесите за раст на плата со што платите во државата продолжуваат да се зголемуваат. Законски утврдената минимална плата за декември во Република Северна Македонија ќе изнесува 14.500 денари и е зголемена за 2.000 денари, а споредено со 2017 за 5.500 денари, сооштија

2.000 денари повеќе за работниците со минимална плата во декември

2.000 денари повеќе за работниците со минимална плата во декември

Моментално минималната плата во државата изнесува 12.507 денари. Работниците кои земаат минимална плата во декември ќе го добијат новиот износ од 14.500 денари, соопшти Министерството за труд и социјална политика. Собранието вчера ги изгласа Законите за минимална плата и за субвенционирање на придонесите за раст на плата. – Законски утврдената минимална