притисни ентер »

Силата беше во Крушево- изложбата на Кардула ги собра фановите на „Војна на ѕвездите“
Силата беше во Крушево- изложбата на Кардула ги собра фановите на „Војна на ѕвездите“

Силата беше во Крушево- изложбата на Кардула ги собра фановите на „Војна на ѕвездите“

Повеќе од 500 посетители ја проследија синоќешната изложба на Зоран Кардула на споменикот Илинден што е во рамките на манифестацијата „Десет дена Kрушевска Република“. Изложбата, инспирирана од познатиот филмски серијал „Војна на ѕвездите“ (Star Wars) и вонвременскиот изглед на споменикот Илинден, ја отвори Владимир Конески, професор на филолошкиот

Над 500 посетители на изложбата на Кардула во Крушево

Над 500 посетители на изложбата на Кардула во Крушево

Изложбата, инспирирана од познатиот филмски серијал „Стар ворс“ (Star Wars) и вонвременскиот изглед на споменикот Илинден, ја отвори Владимир Конески, професор на филолошкиот факултет „Блаже Конески“ од Скопје. По отворањето на изложбата посетителите проследија извонреден  ди-џеј перформанс на Томи Бојаџи. Изложбата ќе биде отворена 20 дена. Денеска

Изложбата „Star Makedonium Wars“ на Кардула во Крушево посетена од над 500 посетители

Изложбата „Star Makedonium Wars“ на Кардула во Крушево посетена од над 500 посетители

Синоќа, во споменикот „Илинден", познат и како „Македониум", во Крушево, беше отворена изложбата на еден од најпознатите македонски графички дизајнери и ликовен уметник, Зоран Кардула. Фото: Facebook | НКС „Десет дена Крушевска Република“ Изложбата именувана „Star Makedonium Wars", која беше проследена од повеќе од 500 посетители, ја отвори Владимир

Новата изложба на Зоран Кардула ја смести „Војна на ѕвездите“ во Македониум во Крушево

Новата изложба на Зоран Кардула ја смести „Војна на ѕвездите“ во Македониум во Крушево

Еден од најпознатите и најплодни македонски графички дизајнери Зоран Кардула синоќа ја отвори својата најнова изложба, сместена во уникатниот амбиент на споменикот Илинден, односно Македониум во Крушево. (Фото: Фејсбук) Насловена „Војна на ѕвездите и Македониум“ (Star Wars & Makedonium), изложбата ја отсликува имагинативноста на Кардула, кој во своите

Новата изложба на Зоран Кардула ја смести „Војна на ѕвездите“ во Македониум во Крушево

Новата изложба на Зоран Кардула ја смести „Војна на ѕвездите“ во Македониум во Крушево

Еден од најпознатите и најплодни македонски графички дизајнери Зоран Кардула синоќа ја отвори својата најнова изложба, сместена во уникатниот амбиент на споменикот Илинден, односно Македониум во Крушево. (Фото: Фејсбук) Насловена „Војна на ѕвездите и Македониум“ (Star Wars & Makedonium), изложбата ја отсликува имагинативноста на Кардула, кој во своите

Со над 500 посетители отворена изложбата на Зоран Кардула

Со над 500 посетители отворена изложбата на Зоран Кардула

Синоќа на четвртиот ден од Манифестацијата НКС „Десет дена Крушевска Република“ беше отворена изложба на Зоран Кардула на која присуствуваа повеќе од 500 луѓе. Настанот продолжи со диџеј перформанс на Томи Бојаџи. Изложбата на Зоран Кардула ќе биде отворена 20 дена, а истата е инспирирана од познатиот филмски серијал „Стар ворс“ (Star Wars) и вонвременскиот

Повеќе од 500 посетители на изложбата на Кардула во Крушево

Повеќе од 500 посетители на изложбата на Кардула во Крушево

Повеќе од 500 посетители ја проследија синоќешната изложба на Зоран Кардула на споменикот Илинден што е во рамките на манифестацијата „Десет дена Kрушевска Република“. Изложбата, инспирирана од познатиот филмски серијал „Стар ворс“ (Star Wars) и вонвременскиот изглед на споменикот Илинден, ја отвори Владимир Конески, професор на филолошкиот факултет

Со над 500 посетители отворена изложбата на Зоран Кардула, вечерва влашка програма

Со над 500 посетители отворена изложбата на Зоран Кардула, вечерва влашка програма

На 4-от ден од Манифестацијата НКС „Десет дена Крушевска Република“ синиќа беше отворена изложба на уметникот Зоран Кардула на која присуствуваа повеќе од 500 луѓе. Настанот продолжи со ди џеј перформанс на Томи Бојаџи. Изложбата на Зоран Кардула ќе биде отворена 20 дена, а истата е инспирирана од познатиот филмски серијал „Стар ворс“ (Star Wars) и

Над 500 посетители на изложбата на Кардула во Крушево

Над 500 посетители на изложбата на Кардула во Крушево

Повеќе од 500 посетители ја проследија синоќешната изложба на Зоран Кардула на споменикот Илинден што е во рамките на манифестацијата „Десет дена Kрушевска Република“. Во изјава за ФРОНТЛАЈН , Кардула рече дека во сеќавање му е и Star Wars сериалот кој го гледал во киното во Крушево и уште тогаш имал впечаток како Македониумот да е излезен од серијалот