притисни ентер »

Филипче: Изминатите шест месеци вработени се 1.100 лица во јавното здравство

Филипче: Изминатите шест месеци вработени се 1.100 лица во јавното здравство

Во изминатите шест месеци околу 1.100 лица се вработени во јавните здравствени установи, најмногу доктори и сестри, а многу малку административни работници. Ќе продолжиме да ги имплементираме сите мерки со цел да ги задржиме младите доктори во државата, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче. Посочи дека ќе продолжат со зголемување на

Филипче: Изминатите шест месеци вработени се 1.100 лица во јавното здравство

Филипче: Изминатите шест месеци вработени се 1.100 лица во јавното здравство

Во изминатите шест месеци околу 1.100 лица се вработени во јавните здравствени установи, најмногу доктори и сестри, а многу малку административни работници. Ќе продолжиме да ги имплементираме сите мерки со цел да ги задржиме младите доктори во државата, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче. Посочи дека ќе продолжат со зголемување на

Филипче: Изминатите шест месеци вработени се 1.100 лица во јавното здравство

Филипче: Изминатите шест месеци вработени се 1.100 лица во јавното здравство

Во изминатите шест месеци околу 1.100 лица се вработени во јавните здравствени установи, најмногу доктори и сестри, а многу малку административни работници. Ќе продолжиме да ги имплементираме сите мерки со цел да ги задржиме младите доктори во државата, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче. Посочи дека ќе продолжат со зголемување на

Филипче: Изминатите шест месеци вработени се 1.100 лица во јавното здравство

Филипче: Изминатите шест месеци вработени се 1.100 лица во јавното здравство

Во изминатите шест месеци околу 1.100 лица се вработени во јавните здравствени установи, најмногу доктори и сестри, а многу малку административни работници. Ќе продолжиме да ги имплементираме сите мерки со цел да ги задржиме младите доктори во државата, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче. Посочи дека ќе продолжат со зголемување на

Филипче: Изминатите шест месеци вработени се 1.100 лица во јавното здравство

Филипче: Изминатите шест месеци вработени се 1.100 лица во јавното здравство

Скопје, 12 јули 2018 (МИА)  - Во изминатите шест месеци околу 1.100 лица се вработени во јавните здравствени установи, најмногу доктори и сестри, а многу малку административни работници. Ќе продолжиме да ги имплементираме сите мерки со цел да ги задржиме младите доктори во државата, истакна денеска министерот за здравство Венко Филипче. Посочи дека