притисни ентер »

Зошто Германија е најдобро место за кариера?
Зошто Германија е најдобро место за кариера?

Зошто Германија е најдобро место за кариера?

Германија е најдоброто место за продолжување на кариерата, покажува ново истражување. Германија за прв пат ја победи Шведска. Меѓународната банка „HSBC” објави листа на најдобри земји за работа, а Германија е на врвот на листата за „амбициозните глобални патници кои сакаат да ја продолжат кариерата во некоја друга земја”. 5 отсто од испитаниците оцениле

Германија е омилена дестинација за работа

Германија е омилена дестинација за работа

Ако сакате да почнете нов живот во странство, Германија е најдобро место каде може да ја продолжите кариерата, според едно најново истражување. Меѓународната банка HSBC објави листа на најдобри земји за работа, а Германија се најде на врвот на листата за „амбициозни, глобални патници кои сакаат да ја продолжат кариерата во некоја друга земја“. Врз

Оваа земја ги има иделаните услови за работа

Оваа земја ги има иделаните услови за работа

Ако сакате да започнете нов живот во странство, Германија е најдоброто место за продолжување на кариерата, се наведува во новото истражување. Меѓународната банка HSBC објави листа на најдобрите земји во светот за работа во странство, а Германија е на врвот на листата за амбициозни глобални патници кои сакаат да ја продолжат кариерата во некоја друга

Сите сакаат да се отселат таму: Во оваа земја, условите за работа се идеални

Сите сакаат да се отселат таму: Во оваа земја, условите за работа се идеални

Ако сакате да започнете нов живот во странство, Германија е најдобро место за продолжување на вашата кариера, според едно ново истражување. Меѓународната банка HSBC објави список од најдобрите земји во светот за работа во странство, а Германија е на врвот на листата за „амбициозни глобални патници кои сакаат да ја продолжат кариерата во друга земја“

Ова е земјата во која сите сакаат да се преселат поради идеалните услови за работа

Ова е земјата во која сите сакаат да се преселат поради идеалните услови за работа

Доколку сакате да започнете нов живот во странство, Германија е најдоброто место за продолжување на кариерата, се наведува во новото истражување. Меѓународната банка “HSBC” објавила листа на најдобри земји за работа, а Германија е на врвот на листата за “амбициозните глобални патници кои сакаат да ја продолжат кариерата во некоја друга земја”. Врз

Ова е најдобрата земја за работа во странство

Ова е најдобрата земја за работа во странство

За многумина работењето во странство е исполнување на соништата: шансата да се доживее нов град, нова култура и авантура. Но, кога станува збор за преселување, целиот процес може да биде тежок поради визите, културните бариери, законските дупки и различните економски услови. Но, за оние што се решени да го направат тоа, постои една земја која е најдобра

Германија со нова листа на слободни работни места: Се бараат 1.5 милиони работници, платите се одлични а еве ги деталите!

Германија со нова листа на слободни работни места: Се бараат 1.5 милиони работници, платите се одлични а еве ги деталите!

На Германија моментално и недостигаат околу 1.5 милиони работници, покажуваат последните податоци на германската служба за вработување, а освен за кадри без квалификации, на листата се наоѓаат и голем број непополнети позиции за кои е потребно високо образование. Статистиката покажува дека најголем дел од отворените работни места се однесуваат на кандидати