притисни ентер »

Експлодира Тесла зашто автопилотот ,,не виде” камион
Експлодира Тесла зашто автопилотот ,,не виде” камион

Експлодира Тесла зашто автопилотот ,,не виде” камион

Деновиве на улица во Москва се случи страшна сообраќајна несреќа , за што одговорноста е утврдена во автономниот систем за управување на автомобилот Тесла 3. Теслата со брзина од 100км/час удри во паркиран камион. За среќа , сопственикот на Теслата , Александар Третјаков (41) и неговите две деца скокнале од автомобилот пред несреќата. View this post

Автопилот на Тесла не виде камион, го удри и се запали

Автопилот на Тесла не виде камион, го удри и се запали

Нов судир на популарниот Тесла автомобил за кој овој пат кривец е системот за автоматско возење. Несреќата се случила во Русија кога автомобилот Тесла се удрил во паркиран камион кој не го забележал ниту возачот, ниту пак автопилотот. Алексеј Третјаков бил зад воланот на возилото, но не возел бидејќи задачата му ја препуштил на автопилотот. Во автомобилот