притисни ентер »

„Си беше еднаш во иднина“ нова претстава во битолскиот театар
„Си беше еднаш во иднина“ нова претстава во битолскиот театар

„Си беше еднаш во иднина“ нова претстава во битолскиот театар

НУ Народен театар – Битола по 25-годишна апстиненција на матичната сцена премиерно ќе изведе театарска претстава за деца и младинци. Станува збор за претставата „Си беше еднаш во иднината“ чиј автор е Сашо Кокаланов, а режисер Срѓан Јаниќијевиќ и е подготвена со финансиска поддршка на Министерството за култура. – Децата и младинците се публика која

По 25 години пауза повторно претстава за деца во Битолскиот театар

По 25 години пауза повторно претстава за деца во Битолскиот театар

По пауза од речиси 25 години НУ Народен театар – Битола на својата сцена повторно ќе изведе театарска претстава за деца. На сцената на 6 декември премиерно ќе биде прикажана претставата „Си беше еднаш во иднината“ чиј автор е Сашо Кокаланов, а режисер Срѓан Јаниќијевиќ. – Децата и младинците се публика која треба да се едуцира и затоа е добро што Министерството

„Си беше еднаш во иднина“ нова претстава во битолскиот театар

„Си беше еднаш во иднина“ нова претстава во битолскиот театар

НУ Народен театар – Битола по 25-годишна апстиненција на матичната сцена премиерно ќе изведе театарска претстава за деца и младинци. Станува збор за претставата „Си беше еднаш во иднината“ чиј автор е Сашо Кокаланов, а режисер Срѓан Јаниќијевиќ и е подготвена со финансиска поддршка на Министерството за култура. – Децата и младинците се публика која

Битолскиот театар со нова претстава, „Си беше еднаш во иднината“

Битолскиот театар со нова претстава, „Си беше еднаш во иднината“

НУ Народен театар – Битола по 25-годишна апстиненција на матичната сцена премиерно ќе изведе театарска претстава за деца и младинци. НУ Народен театар – Битола по 25-годишна апстиненција на матичната сцена премиерно ќе изведе театарска претстава за деца и младинци. Станува збор за претставата „Си беше еднаш во иднината“ чиј автор е Сашо Кокаланов,

Премиера на претстава за деца и младинци по 25 години во Битолскиот театар

Премиера на претстава за деца и младинци по 25 години во Битолскиот театар

Народниот театар – Битола, по 25-годишна апстиненција на матичната сцена, премиерно ќе изведе театарска претстава за деца и младинци. Станува збор за претставата „Си беше еднаш во иднината“ чиј автор е Сашо Кокаланов, а режисер Срѓан Јаниќијевиќ, и премиерно ќе се одигра на 6 декември. Во неа ќе настапат актерите Сандра Грибовска, Анастазиа Христовска,

„Си беше еднаш во иднина“ нова претстава во битолскиот театар

„Си беше еднаш во иднина“ нова претстава во битолскиот театар

НУ Народен театар – Битола по 25-годишна апстиненција на матичната сцена премиерно ќе изведе театарска претстава за деца и младинци. Станува збор за претставата „Си беше еднаш во иднината“ чиј автор е Сашо Кокаланов, а режисер Срѓан Јаниќијевиќ и е подготвена со финансиска поддршка на Министерството за култура. – Децата и младинците се публика која

„Си беше еднаш во иднина“ нова претстава во битолскиот театар

„Си беше еднаш во иднина“ нова претстава во битолскиот театар

Битола, 4 декември 2019 (МИА) – НУ Народен театар – Битола по 25-годишна апстиненција на матичната сцена премиерно ќе изведе театарска претстава за деца и младинци. Станува збор за претставата „Си беше еднаш во иднината“ чиј автор е Сашо Кокаланов, а режисер Срѓан Јаниќијевиќ и е подготвена со финансиска поддршка на Министерството за култура. – Децата

„Си беше еднаш во иднина“ нова претстава во битолскиот театар

„Си беше еднаш во иднина“ нова претстава во битолскиот театар

НУ Народен театар – Битола по 25-годишна апстиненција на матичната сцена премиерно ќе изведе театарска претстава за деца и младинци. Станува збор за претставата „Си беше еднаш во иднината“ чиј автор е Сашо Кокаланов, а режисер Срѓан Јаниќијевиќ и е подготвена со финансиска поддршка на Министерството за култура. – Децата и младинците се публика која

„Си беше еднаш во иднина“ нова претстава во битолскиот театар

„Си беше еднаш во иднина“ нова претстава во битолскиот театар

НУ Народен театар - Битола по 25-годишна апстиненција на матичната сцена премиерно ќе изведе театарска претстава за деца и младинци. Битола, 4 декември 2019 (МИА) – НУ Народен театар – Битола по 25-годишна апстиненција на матичната сцена премиерно ќе изведе театарска претстава за деца и младинци. Станува збор за претставата „Си беше еднаш во иднината“

По 25 години, битолскиот театар издвои пари за детско-младинска претстава

По 25 години, битолскиот театар издвои пари за детско-младинска претстава

По пауза од четврт век Народниот театар од Битола во своја продукција на сцена поставува детско-младинска претстава. „Си беше еднаш во иднината“ е новата премиера работена по текст на Сашо Кокаланов, а во режија на Срѓан Јанаќијевиќ, закажана за в петок. „Како продуцент на претставата сум особено горд што после 25 години со поддршка на Министерството