притисни ентер »

Фактор истражување: Кои се најмоќните скопски компании, прават дневен промет од најмалку три милиони евра?
Фактор истражување: Кои се најмоќните скопски компании, прават дневен промет од најмалку три милиони евра?

Фактор истражување: Кои се најмоќните скопски компании, прават дневен промет од најмалку три милиони евра?

Година на мазутот, струјата и дизелот. Дури 8 од 10 најголеми компании со седиште во Скопје лани работеле со увоз на дизел, мазут и бензин, произведувале струја или тргувале со неа. Во годината што ќе ја паметиме по екстерни шокови предизвикани од полудените цени на нафтени деривати и струја очекуван епилог е целосна бизнис доминација на трговците