притисни ентер »

Захарова: Западот да влијае на Киев да ги запре нападите врз нуклеарните централи
Захарова: Западот да влијае на Киев да ги запре нападите врз нуклеарните централи

Захарова: Западот да влијае на Киев да ги запре нападите врз нуклеарните централи

Западот неприфатливо дозволува и намерно го охрабрува Киев да изврши нови напади во близина на нуклеарната централа во Запорожје и затоа Русија ги повикува западните земји да влијаат на Украина да престане да ја гранатира нуклеарната централа, изјави денеска Марија Захарова. Захарова изјави дека руското Министерство за надворешни работи ги повикува

Руските напади може да предизвикаат нуклеарна „катастрофа“

Руските напади може да предизвикаат нуклеарна „катастрофа“

Русија ризикува да предизвика „нуклеарна и радиоактивна катастрофа“ со нападите во кои сите нуклеарни централи на Украина беа исклучени од електричната мрежа за прв пат по 40 години, изјави денеска Петро Котин, шеф на украинската нуклеарна компанија Енерхоатом. Украинските власти вчера соопштија дека три нуклеарни централи на територијата што ја држат

Захарова: Западот да влијае на Киев да ги запре нападите врз нуклеарните централи

Захарова: Западот да влијае на Киев да ги запре нападите врз нуклеарните централи

Западот неприфатливо дозволува и намерно го охрабрува Киев да изврши нови напади во близина на нуклеарната централа во Запорожје и затоа Русија ги повикува западните земји да влијаат на Украина да престане да ја гранатира нуклеарната централа, изјави денеска Марија Захарова. Захарова изјави дека руското Министерство за надворешни работи ги повикува

Украина: Нуклеарните реактори беа исклучени од електричната мрежа првпат по 40 години

Украина: Нуклеарните реактори беа исклучени од електричната мрежа првпат по 40 години

Русија предизвика реална опасност од нуклеарна и радиоактивна катастрофа со нападите во кои сите украински нуклеарни реактори беа исклучени од електричната мрежа првпат по 40 години, објави денеска шефот на украинската компанија за нуклеарна енергија Енергоатом, Петро Котин. Котин во соопштението наведе дека нуклеарната централа во Запорожје била повторно

Захарова: Западот да влијае на Киев да ги запре нападите врз нуклеарните централи

Захарова: Западот да влијае на Киев да ги запре нападите врз нуклеарните централи

Западот неприфатливо дозволува и намерно го охрабрува Киев да изврши нови напади во близина на нуклеарната централа во Запорожје и затоа Русија ги повикува западните земји да влијаат на Украина да престане да ја гранатира нуклеарната централа, изјави денеска Марија Захарова. Захарова изјави дека руското Министерство за надворешни работи ги повикува

Котин: Русија предизвика опасност од нуклеарна катастрофа

Котин: Русија предизвика опасност од нуклеарна катастрофа

Русија предизвика реална опасност од нуклеарна и радиоактивна катастрофа со нападите во кои сите украински нуклеарни реактори беа исклучени од електричната мрежа првпат по 40 години, објави денеска шефот на украинската компанија за нуклеарна енергија Енергоатом, Петро Котин. Котин во соопштението наведе дека нуклеарната централа во Запорожје била повторно

Котин: Русија предизвика опасност од нуклеарна катастрофа

Котин: Русија предизвика опасност од нуклеарна катастрофа

Русија предизвика реална опасност од нуклеарна и радиоактивна катастрофа со нападите во кои сите украински нуклеарни реактори беа исклучени од електричната мрежа првпат по 40 години, објави денеска шефот на украинската компанија за нуклеарна енергија Енергоатом, Петро Котин. Котин во соопштението наведе дека нуклеарната централа во Запорожје била повторно

Захарова: Западот да влијае на Киев да ги запре нападите врз нуклеарните централи

Захарова: Западот да влијае на Киев да ги запре нападите врз нуклеарните централи

Западот неприфатливо дозволува и намерно го охрабрува Киев да изврши нови напади во близина на нуклеарната централа во Запорожје и затоа Русија ги повикува западните земји да влијаат на Украина да престане да ја гранатира нуклеарната централа, изјави денеска Марија Захарова. Захарова изјави дека руското Министерство за надворешни работи ги повикува

Котин: Русија предизвика опасност од нуклеарна катастрофа

Котин: Русија предизвика опасност од нуклеарна катастрофа

Русија предизвика реална опасност од нуклеарна и радиоактивна катастрофа со нападите во кои сите украински нуклеарни реактори беа исклучени од електричната мрежа првпат по 40 години, објави денеска шефот на украинската компанија за нуклеарна енергија Енергоатом, Петро Котин.