притисни ентер »

Знаци дека сте премногу анксиозни иако не ви се чини така
Знаци дека сте премногу анксиозни иако не ви се чини така

Знаци дека сте премногу анксиозни иако не ви се чини така

Анксиозноста е непријатна состојба на вознемиреност, односно страшно очекување дека ќе се случи нешто лошо. Лицето очекува некаква опасност и чувствува дека нема да може да се заштити од таа опасност или дека тешко ќе се соочи со последиците. Ова би била феноменолошката дефиниција за анксиозност. - Анксиозноста се јавува поради широк спектар што се