притисни ентер »

Бројот на туристи лани зголемен за 20.6% во споредба со 2022 година
Бројот на туристи лани зголемен за 20.6% во споредба со 2022 година

Бројот на туристи лани зголемен за 20.6% во споредба со 2022 година

Во однос на 2022 година, бројот на туристите е зголемен за 20.6 %, и тоа кај домашните за 0.6 %, а кај странските за 36.6 %, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Бројот на ноќавањата, пак, во 2023 во однос на претходната година е зголемен за 10.1 %, кај домашните за 1.4 %, а кај странските за 22.9 %. Во декември лани се евидентирани

Бројот на туристи лани зголемен за 20.6% во споредба со 2022 година

Бројот на туристи лани зголемен за 20.6% во споредба со 2022 година

Во земјава лани се евидентирани вкупно 1.168.730 туристи, од кои 434.598 биле домашни, а 734.139 странски туристи. Во однос на 2022 година, бројот на туристите е зголемен за 20.6 %, и тоа кај домашните за 0.6 %, а кај странските за 36.6 %, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Бројот на ноќавањата, пак, во 2023 во однос на претходната

Бројот на туристи лани зголемен за 20.6% во споредба со 2022 година

Бројот на туристи лани зголемен за 20.6% во споредба со 2022 година

Во земјава лани се евидентирани вкупно 1.168.730 туристи, од кои 434.598 биле домашни, а 734.139 странски туристи. Во однос на 2022 година, бројот на туристите е зголемен за 20.6 %, и тоа кај домашните за 0.6 %, а кај странските за 36.6 %, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Бројот на ноќавањата, пак, во 2023 во однос на претходната

Македонија лани ја посетиле 734 илјади странски туристи

Македонија лани ја посетиле 734 илјади странски туристи

Во земјава лани се евидентирани вкупно 1.168.730 туристи, од кои 434.598 биле домашни, а 734.139 странски туристи. Во однос на 2022 година, бројот на туристите е зголемен за 20.6 %, и тоа кај домашните за 0.6 %, а кај странските за 36.6 %, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Бројот на ноќавањата, пак, во 2023 во однос на претходната

Бројот на туристи лани зголемен за 20.6% во споредба со 2022 година

Бројот на туристи лани зголемен за 20.6% во споредба со 2022 година

Во земјава лани се евидентирани вкупно 1.168.730 туристи, од кои 434.598 биле домашни, а 734.139 странски туристи. Во однос на 2022 година, бројот на туристите е зголемен за 20.6 %, и тоа кај домашните за 0.6 %, а кај странските за 36.6 %, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Бројот на ноќавањата, пак, во 2023 во однос на претходната

Во периодот јануари-декември 2023 година, бројот на туристи е зголемен за 20,6% во однос на претходната година

Во периодот јануари-декември 2023 година, бројот на туристи е зголемен за 20,6% во однос на претходната година

Скопје/Охрид, 12. февруари 2024 (ОХРИДПРЕС) – Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на туристите во декември 2023 година изнесува 55.875, од кои 38,6% се домашни туристи, а 61,4% се странски туристи. – Бројот на ноќевањата во декември 2023 година изнесува 111.668, од кои 41,6% се од домашните туристи, а 58,4% од странските туристи

Бројот на туристи лани зголемен за 20.6% во споредба со 2022 година

Бројот на туристи лани зголемен за 20.6% во споредба со 2022 година

Во земјава лани се евидентирани вкупно 1.168.730 туристи, од кои 434.598 биле домашни, а 734.139 странски туристи. Во однос на 2022 година, бројот на туристите е зголемен за 20.6 %, и тоа кај домашните за 0.6 %, а кај странските за 36.6 %, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Бројот на ноќавањата, пак, во 2023 во однос на претходната

Бројот на туристи лани зголемен за 20.6% во споредба со 2022 година

Бројот на туристи лани зголемен за 20.6% во споредба со 2022 година

Во земјава лани се евидентирани вкупно 1.168.730 туристи, од кои 434.598 биле домашни, а 734.139 странски туристи. Во однос на 2022 година, бројот на туристите е зголемен за 20.6 %, и тоа кај домашните за 0.6 %, а кај странските за 36.6 %, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Бројот на ноќавањата, пак, во 2023 во однос на претходната

Бројот на туристи лани зголемен за 20.6% во споредба со 2022 година

Бројот на туристи лани зголемен за 20.6% во споредба со 2022 година

Во земјава лани се евидентирани вкупно 1.168.730 туристи, од кои 434.598 биле домашни, а 734.139 странски туристи. Во однос на 2022 година, бројот на туристите е зголемен за 20.6 %, и тоа кај домашните за 0.6 %, а кај странските за 36.6 %, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Бројот на ноќавањата, пак, во 2023 во однос на претходната

Македонија лани ја посетиле 734 илјади странски туристи

Македонија лани ја посетиле 734 илјади странски туристи

Во земјава лани се евидентирани вкупно 1.168.730 туристи, од кои 434.598 биле домашни, а 734.139 странски туристи. Во однос на 2022 година, бројот на туристите е зголемен за 20.6 %, и тоа кај домашните за 0.6 %, а кај странските за 36.6 %, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Бројот на ноќавањата, пак, во 2023 во однос на претходната