притисни ентер »

Почнува вевчанскиот Фестивал за народна култура „Пображење“
Почнува вевчанскиот Фестивал за народна култура „Пображење“

Почнува вевчанскиот Фестивал за народна култура „Пображење“

Околу 500 уметници од различни држави ќе ја презентираат својата култура на деветтиот Фестивал за народна култура „Пображење“ во Вевчани, кој почнува денеска.  Фестивалот е во организација на Културно-уметничкото друштво „Дримкол“ од Вевчани.

Почнува вевчанскиот Фестивал за народна култура „Пображење“

Почнува вевчанскиот Фестивал за народна култура „Пображење“

Околу 500 уметници од повеќе држави ќе ја презентираат својата култура на деветтиот Фестивал за народна култура „Пображење“ во Вевчани, кој почнува денеска. Фестивалот е во организација на Културно-уметничкото друштво „Дримкол“ од Вевчани. Фестивалот почнува вечерва во Домот на културата со презентација на етнолошки документарни филмови. Како учесници

Во Вевчани започнува Фестивалот на народна култура ,,Пображење”

Во Вевчани започнува Фестивалот на народна култура ,,Пображење”

Денеска во Вевчани започнува 9-тиот по ред Фестивал за народна култура ,,Пображење” во организација на Културно уметничкото друштво ,,Дримкол” од Вевчани. Од денеска и во наредните три дена, 500 уметници од различни држави ќе ја презентираат народната култура пред Вевчанската публика и пред многубројните туристи и гости кој токму овие денови престојуваат

Почнува вевчанскиот Фестивал за народна култура „Пображење“

Почнува вевчанскиот Фестивал за народна култура „Пображење“

Околу 500 уметници од повеќе држави ќе ја презентираат својата култура на деветтиот Фестивал за народна култура „Пображење“ во Вевчани, кој почнува денеска. Фестивалот е во организација на Културно-уметничкото друштво „Дримкол“ од Вевчани. Фестивалот почнува вечерва во Домот на културата со презентација на етнолошки документарни филмови. Како учесници

Во Вевчани започнува Фестивалот на народна култура ,,Пображење”

Во Вевчани започнува Фестивалот на народна култура ,,Пображење”

Денеска во Вевчани започнува 9-тиот по ред Фестивал за народна култура ,,Пображење” во организација на Културно уметничкото друштво ,,Дримкол” од Вевчани. Од денеска и во наредните три дена, 500 уметници од различни држави ќе ја презентираат народната култура пред Вевчанската публика и пред многубројните туристи и гости кој токму овие денови престојуваат

Денес во Вевчани започнува Фестивалот за народна култура „Пображење“

Денес во Вевчани започнува Фестивалот за народна култура „Пображење“

Вевчани, 16. август 2019 (ОХРИДПРЕС) – Во прекрасното Вевчани денес започнува 9-тото издание на Фестивалот за народна култура „Пображење“, во организација на Културно уметничкото друштво „Дримкол“ од Вевчани. 500 уметници од различни држави во текот на наредните три дена ќе ја презентираат народната култура пред Вевчанската публика и пред многубројните

Во Вевчани почнува Фестивалот на народна култура ,,Пображење”

Во Вевчани почнува Фестивалот на народна култура ,,Пображење”

Денеска во Вевчани почнува 9. по ред Фестивал за народна култура ,,Пображење” во организација на Културно-уметничкото друштво „Дримкол” од Вевчани. Од денеска и во наредните три дена 500 уметници од различни држави ќе ја презентираат народната култура пред вевчанската публика и пред многубројните туристи и гости кои токму овие денови престојуваат во

Почнува вевчанскиот Фестивал за народна култура „Пображење“

Почнува вевчанскиот Фестивал за народна култура „Пображење“

Околу 500 уметници од повеќе држави ќе ја презентираат својата култура на деветтиот Фестивал за народна култура „Пображење“ во Вевчани, кој почнува денеска. Фестивалот е во организација на Културно-уметничкото друштво „Дримкол“ од Вевчани. Фестивалот почнува вечерва во Домот на културата со презентација на етнолошки документарни филмови. Како учесници