притисни ентер »

ДУИ очекува покана од СДСМ за разговори за ново мнозинство
ДУИ очекува покана од СДСМ за разговори за ново мнозинство

ДУИ очекува покана од СДСМ за разговори за ново мнозинство

Во интервју за косовската „Т7“, Бујар Османи ги оценил како „коментари на аналитичарите“ гласините дека е договорен модел за ротација на премиерот. Демократската унија за интеграција очекува покана од СДСМ за формирање на ново парламентарно мнозинство, веднаш по конституирањето на Собранието. Ова го изјавил високиот партиски функционер, Бујар Османи,

Дали и со кого преговара ВМРО-ДПМНЕ?

Дали и со кого преговара ВМРО-ДПМНЕ?

ВМРО-ДПМНЕ биле во комуникација со сите политички субјекти, но не откриваат детали за преговорите. „Во интерес на разговорите во насока на формирање ново владино мнозинство апсолутно нема да откривам детали токму во интерес на успехот на тие разговори“, вели портпаролот, Наум Стоилковски. Не откриваат ниту дали на конститутивната седница во вторник

Партиите ќе започнат преговори за новото мнозинство, но не ги откриваат имињата на преговарачите

Партиите ќе започнат преговори за новото мнозинство, но не ги откриваат имињата на преговарачите

Иако со денови најавуваат интензивни преговори по конституирање на Собранието на 4 август, политичките партии не ги откриваат имињата на преговарачите. Неофицијално се дознава дека разговорите ќе се одвиваат меѓу потпретседателите на партиите, но ниту една партија не ги потврдува конкретните имиња. СДСМ ќе преговара преку потпретседателите Мила Цароска,

ДУИ го заборави премиерот Албанец

ДУИ го заборави премиерот Албанец

Условот за Албанец премиер исчезнува, ДУИ подготвени да преговараат и со ВМРО-ДПМНЕ за состав на новата македонска Влада. Вака може да се оценат пораките кои преку косовската телевизија Т7, ги испрати високиот партиски функционер на Интегративците Бујар Османи. Тој вели очекуваат покана од СДСМ за преговори за ново владино мнозинство, но не исклучува

По Илинден почнуваат разговорите за Влада, ДУИ очекува покана од СДСМ

По Илинден почнуваат разговорите за Влада, ДУИ очекува покана од СДСМ

И на два дена до конституирањето на Собранието, јавноста и понатаму во неизвесност околу тоа кој ќе го формира парламентарното мнозинство и ќе ја избере идната влада... Од Колаицијата предводена од СДСМ која освои најмногу мандати, најавуваат почеток на преговори со еветуланите коалициски партнери следната недела, а први повик од Заев очекуаат во ДУИ

Условот за Албанец премиер исчезнува: ДУИ подготвени за преговори со ВМРО-ДПМНЕ, чекаат поkана од СДСМ

Условот за Албанец премиер исчезнува: ДУИ подготвени за преговори со ВМРО-ДПМНЕ, чекаат поkана од СДСМ

Условот за Албанец премиер исчезнува, ДУИ подготвени да преговараат и со ВМРО-ДПМНЕ за состав на новата македонска Влада. Вака може да се оценат пораките кои преку косовската телевизија Т7, ги испрати високиот партиски функционер на Интегративците Бујар Османи. Тој вели очекуваат покана од СДСМ за преговори за ново владино мнозинство, но не исклучува

ДУИ очекува покана од СДСМ за разговори за ново мнозинство

ДУИ очекува покана од СДСМ за разговори за ново мнозинство

Демократската унија за интеграција (ДУИ) очекува покана од СДСМ за формирање на ново парламентарно мнозинство, веднаш по конституирањето на Собранието. Ова го изјавил високиот партиски функционер, Бујар Османи, во интервју за косовската телевизија „Т7“, пренесе „Аласт-М“. Но, во исто време, Османи не ја исклучил можноста за формирање мнозинство и со

ДУИ очекува покана од СДСМ за разговори за ново мнозинство

ДУИ очекува покана од СДСМ за разговори за ново мнозинство

Демократската унија за интеграција очекува покана од СДСМ за формирање на ново парламентарно мнозинство, веднаш по конституирањето на Собранието. Ова го изјавил високиот партиски функционер, Бујар Османи, во интервју за косовската телевизија „Т7“, пренесе „Аласт-М“. Но, во исто време, Османи не ја исклучил можноста за формирање мнозинство и со ВМРО-ДПМНЕ

Османи: Во предлогот за премиер Албанец поважна е симболиката отколку практичниот аспект

Османи: Во предлогот за премиер Албанец поважна е симболиката отколку практичниот аспект

54 Споделувања Share Tweet ДУИ очекува СДСМ, по конституирањето на Собранието, да ги покани на разговори за формирање на парламентарно мнозинство, но не исклучува ниту формирање на парламентарно мнозинство со ВМРО-ДПМНЕ, изјави високиот функционер на партијата – Бујар Османи, во интервју за косовската телевизија „Т7“, пренесува „Алсат“. Османи рече