притисни ентер »

Овие намирници се богати со антиоксиданти, внесете ги во вашата исхрана
Овие намирници се богати со антиоксиданти, внесете ги во вашата исхрана

Овие намирници се богати со антиоксиданти, внесете ги во вашата исхрана

Антиоксидантите се супстанции кои го штитат телото од слободните кислородни радикали кои можат да ги оштетат клетките. Затоа, во исхраната треба да вклучите што повеќе храна богата со антиоксиданти. Често слушаме дека антиоксидантите се чудотворни и лековити материи кои лекуваат секаква болест, но самиот збор означува цела група различни соединенија

Храна богата со антиоксиданси што мора да ја вклучите во исхраната

Храна богата со антиоксиданси што мора да ја вклучите во исхраната

Антиоксидансите се супстанции кои го штитат телото од слободните кислородни радикали кои можат да ги оштетат клетките. Затоа, во исхраната треба да вклучите што повеќе храна богата со антиоксиданси. Често слушаме дека антиоксидансите се чудотворни и лековити материи кои лекуваат секаква болест, но самиот збор означува цела група различни соединенија