притисни ентер »

Како да се справите со губење на косата по прележан Ковид-19?
Како да се справите со губење на косата по прележан Ковид-19?

Како да се справите со губење на косата по прележан Ковид-19?

„Многу луѓе кои се бореле со корона вирусот се жалат на интензивно опаѓање на косата, а многу често и нивните нокти слабеат“, вели рускиот дерматолог и трихолог Ирина Котова. „Губењето на косата, предизвикано од COVID-19, таканаречено дифузно, престанува самостојно. Тоа е доста изразено по болеста, но трае три, најмногу четири месеци, а после тоа косата

Како да се справите со губење на косата по прележан Ковид-19?

Како да се справите со губење на косата по прележан Ковид-19?

„Многу луѓе кои се бореле со корона вирусот се жалат на интензивно опаѓање на косата, а многу често и нивните нокти слабеат“, вели рускиот дерматолог и трихолог Ирина Котова. „Губењето на косата, предизвикано од COVID-19, таканаречено дифузно, престанува самостојно. Тоа е доста изразено по болеста, но трае три, најмногу четири месеци, а после тоа косата

Како да се справите со губење на косата по прележан COVID-19?

Како да се справите со губење на косата по прележан COVID-19?

„Многу луѓе кои се бореле со корона вирусот се жалат на интензивно опаѓање на косата, а многу често и нивните нокти слабеат“, вели рускиот дерматолог и трихолог Ирина Котова. „Губењето на косата, предизвикано од COVID-19, таканаречено дифузно, престанува самостојно. Тоа е доста изразено по болеста, но трае три, најмногу четири месеци, а после тоа косата