притисни ентер »

Влае доби ново фудбалско игралиште
Влае доби ново фудбалско игралиште

Влае доби ново фудбалско игралиште

Во рамки на Програмата на Секторот за комунални и градежни работи, во делот на градежните активности, населбата Влае 1 доби ново фудбалско игралиште. Во изведба на градежната фирма „Мастев ДООЕЛ Скопје”, а во висина од 2.977.908 денари, целосно се реконструираше фудбалското игралиште со вештачка трева и нови голови. На спортското игралиште поставена

Реконстуирано фудбалското игралиште во Влае

Реконстуирано фудбалското игралиште во Влае

Жителите на Влае добија ново фудбалско игралиште. -Игралиштето е комплетно реконструирно со вештачка трева и нови голови. Воедно, поставена е и заштитна ограда – соопштија од Општина Карпош. Градежните работи ги изведуваше фирмата „Мастев“ ДООЕЛ – Скопје. Од Општина Карпош информираат дека ова е едно од трите фудбалски игралишта, покрај оние во населбите

Обновено фудбалското игралиште во населбата Влае 1

Обновено фудбалското игралиште во населбата Влае 1

Населбата Влае 1 доби ново фудбалско игралиште, информираа од Општина Карпош. Оттаму додаваат дека ова е едно од трите фудбалски игралишта, покрај оние во населбите Нерези и Карпош 4, кои беа пуштени во употреба во изминатиот период.