притисни ентер »

Ферари повлекува повеќе од 23.000 автомобили поради можно откажување на сопирачките
Ферари повлекува повеќе од 23.000 автомобили поради можно откажување на сопирачките

Ферари повлекува повеќе од 23.000 автомобили поради можно откажување на сопирачките

Ферари беше принуден да повлече 23.555 автомобили поради потенцијален проблем што може да предизвика губење на функцијата на сопирачките и да резултира со несреќа. Компанијата од Маранело и во октомври минатата година повлече речиси 10.000 автомобили поради истиот проблем, а сега таа бројка е повеќе од двојно. Националната управа за безбедност на сообраќајот