притисни ентер »

Кој е Грег Бекер: Директорот на SVB ги продал своите акции две недели пред банкротот на банката и извлекол 3,6 милиони долари
Кој е Грег Бекер: Директорот на SVB ги продал своите акции две недели пред банкротот на банката и извлекол 3,6 милиони долари

Кој е Грег Бекер: Директорот на SVB ги продал своите акции две недели пред банкротот на банката и извлекол 3,6 милиони долари

Silicon Valley Bank банкротираше минатиот петок, само 24 часа откако нејзиниот извршен директор лично им кажа на клиентите дека нивните пари се безбедни во банката. Откако банката била ликвидирана, првиот човек на финансиската институција, Грег Бекер, испратил видео порака до вработените во која признал дека „неверојатно тешките“ 48 часа довеле до

Банкарската криза се смири, тврди Бајден

Банкарската криза се смири, тврди Бајден

Фото: Џо Бајден/инстаграм Американскиот претседател Џо Бајден, по неодамнешниот колапс на американските банки „Банката на Силиконската долина“ и „Сигничр банк“, изјави дека банкарската криза се смирила. Поради минатонеделниот финансиски колапс, вредноста на акциите на берзите падна за неколку милијарди долари. Регулаторот во Калифорнија, дом на двете

БАЈДЕН: Банкарската криза се смири

БАЈДЕН: Банкарската криза се смири

Американскиот претседател Џо Бајден, по неодамнешниот колапс на американските банки „Банката на Силиконската долина“ и „Сигничр банк“, изјави дека банкарската криза се смирила. Поради минатонеделниот финансиски колапс, вредноста на акциите на берзите падна за неколку милијарди долари. Регулаторот во Калифорнија, дом на двете банки кои пропаднаа минатата

ЧОВЕКОТ ШТО ЈА ПОГРЕБА БАНКАТА ОД СИЛКОНСКАТА ДОЛИНА Директорот Грег Бекер прво ги продаде своите акции, па потоа го објави колапсот и кидна на Хаваи

ЧОВЕКОТ ШТО ЈА ПОГРЕБА БАНКАТА ОД СИЛКОНСКАТА ДОЛИНА Директорот Грег Бекер прво ги продаде своите акции, па потоа го објави колапсот и кидна на Хаваи

Клиентите и вработените во Банка од Силиконската долина (СВБ), која банкротираше минатиот петок, многу добро го познаваат овој лик. Тоа е Грег Бекер, извршен директор на банката. Кон крајот на јануари годинава, Бекер доставил план со кој можел да ги продаде своите акции во СВБ. Според Блумберг, тоа и го сторил две недели пред банкротот, кога ги продал

Бајден – Банкарската криза се смири

Бајден – Банкарската криза се смири

Американскиот претседател Џо Бајден, по неодамнешниот колапс на американските банки „Банката на Силиконската долина“и „Сигничр банк“, изјави дека банкарската криза се смирила. Поради минатонеделниот финансиски колапс, вредноста на акциите на берзите падна за неколку милијарди долари. Видете и ова: Доверба во банките или пари под перница - државата

Банкарската криза НЕ Е ЗАВРШЕНА, ОВА Е ВИСТИНСКА ФИНАНСИСКА КРИЗА, оди подалеку од банкарство

Банкарската криза НЕ Е ЗАВРШЕНА, ОВА Е ВИСТИНСКА ФИНАНСИСКА КРИЗА, оди подалеку од банкарство

Банката на Силициумската долина остана со нереализирана загуба од речиси 163 милијарди долари, што е повеќе од нејзината капитална база“, пишува американскиот економист Мајкл Хадсон. Банките како SVB се однесуваа алчно и себично, но и покрај тоа, тие ќе бидат спасени од американската влада, тврди американскиот економист Мајкл Хадсон и објаснува дека

Банкарската криза НЕ Е ЗАВРШЕНА, ОВА Е ВИСТИНСКА ФИНАНСИСКА КРИЗА, оди подалеку од банкарство

Банкарската криза НЕ Е ЗАВРШЕНА, ОВА Е ВИСТИНСКА ФИНАНСИСКА КРИЗА, оди подалеку од банкарство

Банката на Силициумската долина остана со нереализирана загуба од речиси 163 милијарди долари, што е повеќе од нејзината капитална база“, пишува американскиот економист Мајкл Хадсон. Банките како SVB се однесуваа алчно и себично, но и покрај тоа, тие ќе бидат спасени од американската влада, тврди американскиот економист Мајкл Хадсон и објаснува дека

Банкарската криза НЕ Е ЗАВРШЕНА, ОВА Е ВИСТИНСКА ФИНАНСИСКА КРИЗА, оди подалеку од банкарство

Банкарската криза НЕ Е ЗАВРШЕНА, ОВА Е ВИСТИНСКА ФИНАНСИСКА КРИЗА, оди подалеку од банкарство

Банката на Силициумската долина остана со нереализирана загуба од речиси 163 милијарди долари, што е повеќе од нејзината капитална база“, пишува американскиот економист Мајкл Хадсон. Банките како SVB се однесуваа алчно и себично, но и покрај тоа, тие ќе бидат спасени од американската влада, тврди американскиот економист Мајкл Хадсон и објаснува дека

Рекордно задолжување на американските банки – Десетици милијарди повеќе од 2008 година

Рекордно задолжување на американските банки – Десетици милијарди повеќе од 2008 година

Американските банки заедно позајмија речиси 165 милијарди долари од Федералните резерви (ФЕД) минатата недела, што укажува на зголемени „напрегања“ во финансискиот сектор по колапсот на банката „Силиконската долина“. Податоците објавени од ФЕД покажаа 152,85 милијарди долари задолжувања преку кредитната линија за обезбедување ликвидност на банката

Бајден: Банкарската криза се смири

Бајден: Банкарската криза се смири

Поради минатонеделниот финансиски колапс, вредноста на акциите на берзите падна за неколку милијарди долари. Регулаторот во Калифорнија, дом на двете банки кои пропаднаа минатата недела, нареди затворање на банкатa Силиконска долина и ја назначи Федералната корпорација за осигурување депозити да ги преземе нејзините обврски.