притисни ентер »

Што е егзема – симптоми и третман
Што е егзема – симптоми и третман

Што е егзема – симптоми и третман

Егзема е проблематична состојба на кожата, којашто се појавува кај голем број на луѓе, вклучувајќи ги мажите, жените и децата. Но, што всушност претставува егзема и како можете да се справите со неа? Докторите со сигурност не знаат која е причината за појава на егзема. Кај различни луѓе причината се разликува, па поради тоа е многу тешко да се утврди