притисни ентер »

За (не)сложните браќа
За (не)сложните браќа

За (не)сложните браќа

Деновиве ја читав одново книгата на Јанис Варуфакис, бившиот министер за финансии на Грција од времето кога СИРИЗА беше сè уште сметана не само за крајна левица туку и за надеж за европската и глобалната сцена. Помеѓу две страници од ова извонредно сведоштво ја погледнав „веста“, поточно изјавата на Заев дека тој и Ципрас ќе останат браќа довека. Инстинктивно