притисни ентер »

Kофеинот го отстранува и калциумот од телото – Внимавајте во кое време го пиете
Kофеинот го отстранува и калциумот од телото – Внимавајте во кое време го пиете

Kофеинот го отстранува и калциумот од телото – Внимавајте во кое време го пиете

Филџан кафе заедно со појадокот наутро не е најдобриот избор за обезбедување на сите потребни материи за телото, смета руската нутриционистка Наталија Нефедова. – Кафето содржи хелати кои агрегираат метали и ја попречуваат нивната соодветна апсорпција. Ако постојано ја заливате храната со кафе, ќе добиете помалку цинк, железо и магнезиум, предупредува

Кафе со оброк не е најдобар избор

Кафе со оброк не е најдобар избор

Филџан кафе заедно со појадокот наутро не е најдобриот избор за обезбедување на сите потребни материи за телото, смета нутриционистката Наталија Нефедова. – Кафето содржи хелати кои агрегираат метали и ја попречуваат нивната соодветна апсорпција. Ако постојано ја заливате храната со кафе, ќе добиете помалку цинк, железо и магнезиум, предупредува Нефедова

Стручни совети: Кафето не се пие со јадењето

Стручни совети: Кафето не се пие со јадењето

Филџан кафе заедно со појадокот наутро не е најдобриот избор за обезбедување на сите потребни материи за телото, смета руската нутриционистка Наталија Нефедова. – Кафето содржи хелати кои агрегираат метали и ја попречуваат нивната соодветна апсорпција. Ако постојано ја заливате храната со кафе, ќе добиете помалку цинк, железо и магнезиум, предупредува

Стручни совети: Кафето не се пие со јадењето

Стручни совети: Кафето не се пие со јадењето

Филџан кафе заедно со појадокот наутро не е најдобриот избор за обезбедување на сите потребни материи за телото, смета нутриционистката Наталија Нефедова. – Кафето содржи хелати кои агрегираат метали и ја попречуваат нивната соодветна апсорпција. Ако постојано ја заливате храната со кафе, ќе добиете помалку цинк, железо и магнезиум, предупредува Нефедова

Стручни совети: Кафето не се пие со јадењето

Стручни совети: Кафето не се пие со јадењето

Стручни совети: Кафето не се пие со јадењето Филџан кафе заедно со појадокот наутро не е најдобриот избор за обезбедување на сите потребни материи за телото, смета руската нутриционистка Наталија Нефедова. – Кафето содржи хелати кои агрегираат метали и ја попречуваат нивната соодветна апсорпција. Ако постојано ја заливате храната со кафе, ќе добиете

РУСКА НУТРИЦИОНИСТКА: Кафето не треба да се пие со јадењето, најдобро е кога се пие со млеко

РУСКА НУТРИЦИОНИСТКА: Кафето не треба да се пие со јадењето, најдобро е кога се пие со млеко

Филџан кафе заедно со појадокот наутро не е најдобриот избор за обезбедување на сите потребни материи за телото, смета руската нутриционистка Наталија Нефедова. – Кафето содржи хелати кои агрегираат метали и ја попречуваат нивната соодветна апсорпција. Ако постојано ја заливате храната со кафе, ќе добиете помалку цинк, железо и магнезиум, предупредува

Стручни совети: Кафето не се пие со јадењето

Стручни совети: Кафето не се пие со јадењето

Филџан кафе заедно со појадокот наутро не е најдобриот избор за обезбедување на сите потребни материи за телото, смета руската нутриционистка Наталија Нефедова. – Кафето содржи хелати кои агрегираат метали и ја попречуваат нивната соодветна апсорпција. Ако постојано ја заливате храната со кафе, ќе добиете помалку цинк, железо и магнезиум, предупредува

Стручни совети: Кафето не се пие со јадењето

Стручни совети: Кафето не се пие со јадењето

Филџан кафе заедно со појадокот наутро не е најдобриот избор за обезбедување на сите потребни материи за телото, смета руската нутриционистка Наталија Нефедова. – Кафето содржи хелати кои агрегираат метали и ја попречуваат нивната соодветна апсорпција. Ако постојано ја заливате храната со кафе, ќе добиете помалку цинк, железо и магнезиум, предупредува

Стручни совети: Кафето не се пие со јадењето

Стручни совети: Кафето не се пие со јадењето

Филџан кафе заедно со појадокот наутро не е најдобриот избор за обезбедување на сите потребни материи за телото, смета руската нутриционистка Наталија Нефедова. – Кафето содржи хелати кои агрегираат метали и ја попречуваат нивната соодветна апсорпција. Ако постојано ја заливате храната со кафе, ќе добиете помалку цинк, железо и магнезиум, предупредува