притисни ентер »

ЕМА додаде ретко воспаление на `рбетниот мозок како нуспојава на вакцината АстраЗенека
ЕМА додаде ретко воспаление на `рбетниот мозок како нуспојава на вакцината АстраЗенека

ЕМА додаде ретко воспаление на `рбетниот мозок како нуспојава на вакцината АстраЗенека

Вакцината наиде на неколку пречки, вклучително и прекин на производството и регулаторни истраги поради ретките случаи на сериозни несакани ефекти како што е згрутчување на крвта, што доведе неколку земји да ја ограничат или прекинат нејзината употреба. Одборот за безбедност на ЕМА, исто така, ја повтори својата препорака за слично предупредување да

ЕМА додаде ретко воспаление на `рбетниот мозок како нуспојава на вакцината АстраЗенека

ЕМА додаде ретко воспаление на `рбетниот мозок како нуспојава на вакцината АстраЗенека

Вакцината наиде на неколку пречки, вклучително и прекин на производството и регулаторни истраги поради ретките случаи на сериозни несакани ефекти како што е згрутчување на крвта, што доведе неколку земји да ја ограничат или прекинат нејзината употреба. Одборот за безбедност на ЕМА, исто така, ја повтори својата препорака за слично предупредување да

ЕМА: АстраЗенека и Џонсон и Џонсон предизвикуваат ретко воспаление на рбетниот мозок!

ЕМА: АстраЗенека и Џонсон и Џонсон предизвикуваат ретко воспаление на рбетниот мозок!

Попречниот миелитис е воспаление на едната или двете страни на ‘рбетниот мозок и може да предизвика слабост во рацете или нозете. Експертите од Европската медицинска агенција (ЕМА) во петокот предложија можните несакани ефекти од вакцината против коронавирус на AstraZeneca да се додадат на ретко воспаление на ‘рбетниот мозок, попречен миелитис. Вакцината

ЕМА објави нови податоци за ретки несакани ефекти од две вакцини

ЕМА објави нови податоци за ретки несакани ефекти од две вакцини

Европската агенција за лекови препорача новите, ретки несакани ефекти да бидат вклучени во упатствата за употреба на вакцините за Ковид-19 од компаниите „Астразенека“ и „Џонсон и Џонсон“. За вакцините од двата производители, случаите на попречен миелитис се наведени како „многу ретки“ како несакани ефекти по вакцинацијата. Тоа е ретка невролошка состојба

ЕМА додава ретко воспаление на ‘рбетниот мозок како несакан ефект на вакцината на Астра Зенека

ЕМА додава ретко воспаление на ‘рбетниот мозок како несакан ефект на вакцината на Астра Зенека

Експерти од Европската агенција за лекови (ЕМА) денеска предложија како можен несакан ефект на вакцината против коронавирус на Астра Зенека да се додаде ретко воспаление на ‘рбетниот мозок (попречен миелитис). Вакцината наиде на неколку пречки, вклучително и прекин на производството и регулаторни истраги поради ретки случаи на сериозни несакани ефекти

Воспаление на ‘рбетниот мозок може да биде нус појава од вакцинација против ковид

Воспаление на ‘рбетниот мозок може да биде нус појава од вакцинација против ковид

Објавени се уште нус појави од примање на вакцината против коронавирусот. Европската агенција за лекови(EMA) препорача новите, ретки несакани ефекти да бидат вклучени во упатствата за употреба на вакцините за Ковид-19 од компаниите „Астра зенека“ и „Џонсон и Џонсон“. С лучаите на попречен миелитис се набројани како „многу ретки“ како несакани ефекти

ЕМА објави нови податоци за ретки несакани ефекти од две вакцини

ЕМА објави нови податоци за ретки несакани ефекти од две вакцини

Европската агенција за лекови препорача новите, ретки несакани ефекти да бидат вклучени во упатствата за употреба на вакцините за Ковид-19 од компаниите „АстраЗенека“ и „Џонсон и Џонсон“. За вакцините од двата производители, случаите на попречен миелитис се наведени како „многу ретки“ како несакани ефекти по вакцинацијата. Тоа е ретка невролошка состојба

ЕМА додаде ретко воспаление на `рбетниот мозок како нуспојава на вакцината АстраЗенека

ЕМА додаде ретко воспаление на `рбетниот мозок како нуспојава на вакцината АстраЗенека

Вакцината наиде на неколку пречки, вклучително и прекин на производството и регулаторни истраги поради ретките случаи на сериозни несакани ефекти како што е згрутчување на крвта, што доведе неколку земји да ја ограничат или прекинат нејзината употреба. Одборот за безбедност на ЕМА, исто така, ја повтори својата препорака за слично предупредување да

ЕМА додава ретко воспаление на ‘рбетниот мозок како несакан ефект на вакцината на Астра Зенека

ЕМА додава ретко воспаление на ‘рбетниот мозок како несакан ефект на вакцината на Астра Зенека

Експерти од Европската агенција за лекови (ЕМА) денеска предложија како можен несакан ефект на вакцината против коронавирус на Астра Зенека да се додаде ретко воспаление на ‘рбетниот мозок (попречен миелитис). Вакцината наиде на неколку пречки, вклучително и прекин на производството и регулаторни истраги поради ретки случаи на сериозни несакани ефекти