притисни ентер »

Научниците изработија виртуелна симулација на вселената
Научниците изработија виртуелна симулација на вселената

Научниците изработија виртуелна симулација на вселената

Иако научниците се уште не ја истражиле вселената, тоа не ги спречи да почнат да размислуваат за виртуелна вселена. Научниците од Универзитетот во Цирих отидоа и чекор понатаму и направија симулација на целата наша вселена. Благодарение на суперкомпјутер создаден е огромен каталог кој опфаќа околу 25 милијарди виртуелни галаксии кои се создадени од

Научниците изработија виртуелна симулација на вселенатаp

Научниците изработија виртуелна симулација на вселенатаp

Иако научниците се уште не ја истражиле вселената, тоа не ги спречи да почнат да размислуваат за виртуелна вселена. Научниците од Универзитетот во Цирих отидоа и чекор понатаму и направија симулација на целата наша вселена. Благодарение на суперкомпјутер создаден е огромен каталог кој опфаќа околу 25 милијарди виртуелни галаксии кои се создадени од

Научниците изработија виртуелна симулација на вселената

Научниците изработија виртуелна симулација на вселената

Иако научниците се уште не ја истражиле вселената, тоа не ги спречи да почнат да размислуваат за виртуелна вселена. Научниците од Универзитетот во Цирих отидоа и чекор понатаму и направија… Текстот Научниците изработија виртуелна симулација на вселената е превземен од USB.mk . The post Научниците изработија виртуелна симулација на вселената appeared