притисни ентер »

Microsoft од денеска ја прекинува поддршката за Windows 7
Microsoft од денеска ја прекинува поддршката за Windows 7

Microsoft од денеска ја прекинува поддршката за Windows 7

Windows 7 од денеска остана без поддршка, што значи дека повеќе нема да има закрпи и ажурирања за неколку милиони корисници, кои се уште сметаат на оваа верзија на оперативниот систем. Корисниците на персонални компјутери кои работат со Windows 7 треба да инсталираат понов систем за да избегнат евентуално хакирање на компјутерот, бидејќи системот за

Од денес нема повеќе поддршка за Windows 7

Од денес нема повеќе поддршка за Windows 7

Денес е последната ден на поддршка за Windows 7 оперативниот систем. Microsoft ја прекинува поддршката за постариот оперативен систем за да може да се фокусира на поновите верзии на Windows, а корисниците на Windows 7 ги повика да се префлат на актуелниот оперативен систем Windows 10. За корисниците ова значи дека нема надградби ниту безбедносни закрпи

Виндос 7 дефинитивно заминува во историјата

Виндос 7 дефинитивно заминува во историјата

Корисниците на персонални компјутери кои работат со „Windows 7“ треба да инсталираат понов систем за да избегнат евентуално хакирање бидејќи системот за поддршка на тој софтвер е прекинат. Оперативниот систем „Windows 7“ повеќе нема да добива критични додатоци и ажурирања од 14 јануари (денеска), па така компјутерите ќе бидат поранливи од страна на

Денеска официјално завршува поддршката за стариот и најмногу популарен Windows 7

Денеска официјално завршува поддршката за стариот и најмногу популарен Windows 7

Ова значи дека овој оперативен систем веќе нема да добива никакви надградби и ажурирања, па корисниците кои ќе продолжат да го користат ризикуваат изложеност на безбедносни пропусти Како што беше познато целата измината година , дојде денот кога еден од најпознатите оперативни системи официјално може да се каже дека го завршува своето постоење. 14-ти

Windows 7 дефинитивно заминува во историјата

Windows 7 дефинитивно заминува во историјата

Корисниците на персонални компјутери кои работат со „Windows 7“ треба да инсталираат понов систем за да избегнат евентуално хакирање бидејќи системот за поддршка на тој софтвер е прекинат. Оперативниот систем „Windows 7“ повеќе нема да добива критични додатоци и ажурирања од 14 јануари (денеска), па така компјутерите ќе бидат поранливи од страна на

WINDOWS 7 СТАНУВА МИНАТО: Корисниците треба да инсталираат понов систем за да избегнат евентуално хaкирaњe

WINDOWS 7 СТАНУВА МИНАТО: Корисниците треба да инсталираат понов систем за да избегнат евентуално хaкирaњe

Корисниците на персонални компјутери кои работат со „Windows 7“ треба да инсталираат понов систем за да избегнат eвeнтyaлнo хaкиpaњe бидејќи системот за поддршка на тој софтвер е прекинат. Оперативниот систем „Windows 7“ повеќе нема да добива кpитични додатоци и ажурирања од 14 јануари (денеска), па така компјутерите ќе бидат пopaнливи од страна на

Google ќе го поддржува Chrome на Windows 7 до средината на 2021. година

Google ќе го поддржува Chrome на Windows 7 до средината на 2021. година

Од утре Microsoft повеќе нема да нуди официјална поддршка за Windows 7 оперативниот систем. Меѓутоа, тука и натаму е прашањето што ќе биде достапно во вид на екстерни апликации, вклучувајќи го и најпопуларниот веб прегледник на светот – Chrome. Google сега ги објави своите планови. Google истакна дека планира да нуди поддршка за Chrome на Windows 7,