притисни ентер »

Став на науката: Парови во отворени врски се посреќни!

Став на науката: Парови во отворени врски се посреќни!

Научниците од Универзитетот во Мичиген ги анализираа односите на 2.100 актери на возраст над 25 години со околу 1.500 од тие луѓе во моногамни врски и околу 600 во немоногамни врски. Кога станува збор за тоа колку сакаат и колку се задоволни, истражувачите не откриле никаква разлика помеѓу моногамни парови и оние во отворени врски. Сепак, нивото на