притисни ентер »

NASA ја подготвува првата женска мисија на Месечината
NASA ја подготвува првата женска мисија на Месечината

NASA ја подготвува првата женска мисија на Месечината

Точно 50 години по првата мисија на Месечината, чиешто име беше „Аполо“, NASA конечно ќе ја испрати и првата жена која ќе зачекори на Месечината во 2024 година. Симболично, оваа мисија NASA ја нарече „Артемида“, според името на грчката божица на Месечината. „Сметам дека е навистина прекрасно тоа што 50 години по ‘Аполо’, програмата ‘Артемида’ ќе ја

НАСА ја подготвува првата женска мисија на Месечината

НАСА ја подготвува првата женска мисија на Месечината

Точно 50 години по првата мисија на Месечината, чиешто име беше „Аполо“, НАСА конечно ќе ја испрати и првата жена која ќе зачекори на Месечината во 2024 година. Симболично, оваа мисија НАСА ја нарече „Артемида“, според името на грчката божица на Месечината. -Сметам дека е навистина прекрасно тоа што 50 години по „Аполо“, програмата „Артемида“ ќе ја

НАСА ја подготвува првата женска мисија на Месечината

НАСА ја подготвува првата женска мисија на Месечината

Точно 50 години по првата мисија на Месечината, чиешто име беше „Аполо“, НАСА конечно ќе ја испрати и првата жена која ќе зачекори на Месечината во 2024 година. Симболично, оваа мисија НАСА ја нарече „Артемида“, според името на грчката божица на Месечината. „Сметам дека е навистина прекрасно тоа што 50 години по „Аполо“, програмата „Артемида“ ќе ја

NASA ја подготвува првата женска мисија на Месечината

NASA ја подготвува првата женска мисија на Месечината

Точно 50 години по првата мисија на Месечината, чиешто име беше „Аполо“, NASA конечно ќе ја испрати и првата жена која ќе зачекори на Месечината во 2024 година. Симболично, оваа мисија NASA ја нарече „Артемида“, според името на грчката божица на Месечината. „Сметам дека е навистина прекрасно тоа што 50 години по ‘Аполо’, програмата ‘Артемида’ ќе ја

НАСА ја подготвува првата женска мисија на Месечината

НАСА ја подготвува првата женска мисија на Месечината

Точно 50 години по првата мисија на Месечината, чиешто име беше „Аполо“, НАСА конечно ќе ја испрати и првата жена која ќе зачекори на Месечината во 2024 година. Симболично, оваа мисија НАСА ја нарече „Артемида“, според името на грчката божица на Месечината. „Сметам дека е навистина прекрасно тоа што 50 години по ‘Аполо’, програмата ‘Артемида’ ќе ја

Дали желбата на Трамп да ги врати Американците на Месечината ќе биде само еден скап излет?

Дали желбата на Трамп да ги врати Американците на Месечината ќе биде само еден скап излет?

НАСА би требало да добие 21 милијарда долари за испраќање на нова мисија на Месечината, но се чини дека ниту тоа нема да ѝ биде доволно на американската вселенска агенција. Кога американскиот претседател Доналд Трамп како стратешка цел ја истакна враќањето на Американците на Месечината, јасно беше дека тоа нема да биде ниту брзо, ниту пак евтино. Самиот

NASA ја подготвува првата женска мисија на Месечината

NASA ја подготвува првата женска мисија на Месечината

Точно 50 години по првата мисија на Месечината, чиешто име беше „Аполо“, NASA конечно ќе ја испрати и првата жена која ќе зачекори на Месечината во 2024 година. Симболично, оваа мисија NASA ја нарече „Артемида“, според името на грчката божица на Месечината. „Сметам дека е навистина прекрасно тоа што 50 години по ‘Аполо’, програмата ‘Артемида’ ќе ја

НАСА ќе испрати жена-астронаут на Месечината во 2024 година

НАСА ќе испрати жена-астронаут на Месечината во 2024 година

Само 12 луѓе досега патувале до најсветлиот објект на нашето ноќно небо - Месечината. И сите астронаути што патувале биле мажи. Ако првата мисија беше мал чекор за човекот, тогаш следната ќе биде огромен скок за жените. На почетокот од оваа недела НАСА објави забрзан и амбициозен план за враќање на Месечината во период од пет години. Овој пат вселенската