притисни ентер »

Концерт на пијанистот Александар Гаџиев на „Охридско лето“
Концерт на пијанистот Александар Гаџиев на „Охридско лето“

Концерт на пијанистот Александар Гаџиев на „Охридско лето“

Музичката програма на фестивалот „Охридско лето“ продолжува со вечерашниот концерт на пијанистот Александар Гаџиев. Александар Гаџиев потекнува од семејство на музичари, неговите родители се професори по пијано. Роден е во Гориција во Италија, природен крстопат на бројни култури и јазици и уште од детството е задоен со квалитетите на централно-европската

Концерт на пијанистот Александар Гаџиев на „Охридско лето“

Концерт на пијанистот Александар Гаџиев на „Охридско лето“

Музичката програма на фестивалот „Охридско лето“ продолжува со вечерашниот концерт на пијанистот Александар Гаџиев. Александар Гаџиев потекнува од семејство на музичари, неговите родители се професори по пијано. Роден е во Гориција во Италија, природен крстопат на бројни култури и јазици и уште од детството е задоен со квалитетите на централно-европската

Вечерва младиот пијанист Гаџиев ќе музицира во „Света Софија“

Вечерва младиот пијанист Гаџиев ќе музицира во „Света Софија“

Музичката програма на фестивалот „Охридско лето"продолжува вечерва со концерт на младиот пијанист Александар Гаџиев што ќе се одржи во црквата „Света Софија" со почеток во 21 часот. Музичката програма на фестивалот „Охридско лето"продолжува вечерва со концерт на младиот пијанист Александар Гаџиев што ќе се одржи во црквата „Света Софија" со почеток

Италијанскиот пијанист Александар Гаџиев со концерт во „Св. Софија“

Италијанскиот пијанист Александар Гаџиев со концерт во „Св. Софија“

Младиот пијанист Александар Гаџиев од Италија, вечерва во 21 часот ќе има концерт во „Св. Софија“ на Охридско лето. Гаџиев, потекнува од семејство на музичари, неговите родители се професори по пијано. Роден е во Гориција во Италија, пијано започнува да учи под менторство на неговиот татко, познат руски професор, и првиот настап со оркестар го има

Концерт на пијанистот Александар Гаџиев на „Охридско лето“

Концерт на пијанистот Александар Гаџиев на „Охридско лето“

Музичката програма на фестивалот „Охридско лето“ продолжува со вечерашниот концерт на пијанистот Александар Гаџиев. Александар Гаџиев потекнува од семејство на музичари, неговите родители се професори по пијано. Роден е во Гориција во Италија, природен крстопат на бројни култури и јазици и уште од детството е задоен со квалитетите на централно-европската

Концерт на пијанистот Александар Гаџиев на „Охридско лето“

Концерт на пијанистот Александар Гаџиев на „Охридско лето“

Музичката програма на фестивалот „Охридско лето“ продолжува со вечерашниот концерт на пијанистот Александар Гаџиев. Александар Гаџиев потекнува од семејство на музичари, неговите родители се професори по пијано. Роден е во Гориција во Италија, природен крстопат на бројни култури и јазици и уште од детството е задоен со квалитетите на централно-европската

Концерт на пијанистот Александар Гаџиев на „Охридско лето"

Концерт на пијанистот Александар Гаџиев на „Охридско лето"

Александар Гаџиев потекнува од семејство на музичари, неговите родители се професори по пијано. Роден е во Гориција во Италија, природен крстопат на бројни култури и јазици и уште од детството е задоен со квалитетите на централно-европската култура и поднебје. Пијано започнува да учи под менторство на неговиот татко, познат руски професор, и првиот

Mаестро Гаџиев со концерт на „Охридско лето“

Mаестро Гаџиев со концерт на „Охридско лето“

Неговото следно снимено издание со наслов „Литературни фантазии" ќе биде објавено во септември и содржи дела од Шуман и Лист. Музичката програма на фестивалот „Охридско лето” продолжува со вечерашниот концерт на пијанистот Александар Гаџиев. Александар Гаџиев потекнува од семејство на музичари, неговите родители се професори по пијано. Роден е во Гориција

Концерт на пијанистот Александар Гаџиев на „Охридско лето”

Концерт на пијанистот Александар Гаџиев на „Охридско лето”

Музичката програма на фестивалот „Охридско лето” продолжува со вечерашниот концерт на пијанистот Александар Гаџиев. Александар Гаџиев потекнува од семејство на музичари, неговите родители се професори по пијано. Роден е во Гориција во Италија, природен крстопат на бројни култури и јазици и уште од детството е задоен со квалитетите на централно-европската

Концерт на пијанистот Александар Гаџиев на „Охридско лето“

Концерт на пијанистот Александар Гаџиев на „Охридско лето“

Музичката програма на фестивалот „Охридско лето“ продолжува со вечерашниот концерт на пијанистот Александар Гаџиев. Александар Гаџиев потекнува од семејство на музичари, неговите родители се професори по пијано. Роден е во Гориција во Италија, природен крстопат на бројни култури и јазици и уште од детството е задоен со квалитетите на централно-европската