притисни ентер »

Евтина суперхрана, главна состојка во исхраната на најдолговечните луѓе во светот
Евтина суперхрана, главна состојка во исхраната на најдолговечните луѓе во светот

Евтина суперхрана, главна состојка во исхраната на најдолговечните луѓе во светот

Гравот е врвна суперхрана. Во просек, се состои од 21% протеини, 77% сложени јаглехидрати (оние кои обезбедуваат бавна и стабилна енергија, наместо скокот што го добивате од рафинираните јаглехидрати како белото брашно) и само неколку проценти масти. Исто така е одличен извор на влакна. Тој е евтин и разновиден, доаѓа во различни текстури и содржи