притисни ентер »

ДКСК: Правосудството на проверка догодина – Мицкоски: Мене прв, а потоа и Заев нека не проверат
ДКСК: Правосудството на проверка догодина – Мицкоски: Мене прв, а потоа и Заев нека не проверат

ДКСК: Правосудството на проверка догодина – Мицкоски: Мене прв, а потоа и Заев нека не проверат

Антикорупциска за наредната година веќе има зацртано да ја преиспитува имотната состојба на судиите и обвинителите. Преку соопштението што го испратија наведуваат дека во правосудството има висок ризик на корупција и поради тоа во годишниот план приоритетот им е следењето на имотната состојба, како и судирот на интереси.  Соопштението следи откако

Антикорупциска следната година ќе ги проверува судиите и обвинителите

Антикорупциска следната година ќе ги проверува судиите и обвинителите

Оттаму велат дека планот за проверки каде што има сомнежи веќе е скроен, но иако имаат волја за големата операција, се жалат на ограничени кадровски и технички ресурси. Бараат и соработка со останатите истражни органи. -Испитувањето на имотната состојба е нова надлежност на Државната комисија, за чие спроведување  потребно е зајакнување на постојните

Имотната состојба на судиите и јавните обвинители ќе се проверува во 2020 година

Имотната состојба на судиите и јавните обвинители ќе се проверува во 2020 година

Имотите на судиите и јавните обвинители на тапет за чешлање кај антикорупционерите. По вчерашниот повик на премиерот Зоран Заев антикорупционерите денеска увиделе дека има основа за изготување на Националната стратегија за спречување на корупцијата и судирот на интереси во областа на правосудството појаснувајќи. -Поготовката на Националната стратегија

Антикорупциска ќе го испитува имотот на судии и обвинители но не заради барањето на премиерот

Антикорупциска ќе го испитува имотот на судии и обвинители но не заради барањето на премиерот

Антикорупциска ќе го испитува имотот на судии и обвинители но не заради барањето на премиерот Антикорупциската комисија ќе го проверува имотот на судиите и обвинителите во 2020 година бидејќи тоа е предвидено со годишниот план за работа и барањето на премиерот Заев не влијае врз тој процес. Според антикорупционерите анализата и проценката на ризици

Антикорупциска следната година ќе ги „чешла“ судиите и обвинителите

Антикорупциска следната година ќе ги „чешла“ судиите и обвинителите

Share Tweet Share Share Email Comments Од наредната 2020 година имотната состојба и конфликтот на интереси на судиите и државните обвинители ќе се најдат под истрага на Антикорупциската комисија. Од Антикорупциска велат дека планот за проверки каде што има сомнежи веќе е скроен, но иако имаат волја за големата операција, се жалат на ограничени кадровски

Антикорупциска следната година ќе ги проверува судиите и обвинителите

Антикорупциска следната година ќе ги проверува судиите и обвинителите

Оттаму велат дека планот за проверки каде што има сомнежи веќе е скроен, но иако имаат волја за големата операција, се жалат на ограничени кадровски и технички ресурси. Бараат и соработка со останатите истражни органи. -Испитувањето на имотната состојба е нова надлежност на Државната комисија, за чие спроведување  потребно е зајакнување на постојните

Антикорупциската комисија ќе го проверува имотот на судиите и обвинителите

Антикорупциската комисија ќе го проверува имотот на судиите и обвинителите

Антикорупциската комисија ќе го проверува имотот на судиите и обвинителите во 2020 година бидејќи тоа е предвидено со годишниот план за работа и барањето на премиерот Заев не влијае врз тој процес, објави Телма . Според антикорупционерите анализата и проценката на ризици од корупција, кои се основа за Националната стратегија за спречување на корупцијата

Антикорупциска ќе го проверува имотот на судиите и обвинителите во 2020

Антикорупциска ќе го проверува имотот на судиите и обвинителите во 2020

Правосудството е оценето како столб со висок ризик од коруптивни и други влијанија, па оттаму носителите на функции од овој столб, судиите и јавните обвинители, ќе бидат дел од Годишниот план за следење на имотната состојба за 2020 година, соопшти денеска Државната комисија за спречување на корупцијата. „Подготовката на Националната стратегија врз

Имотот на судиите и обвинителите под антикорупциска лупа во 2020

Имотот на судиите и обвинителите под антикорупциска лупа во 2020

Наредната 2020 година под лупата на Антикорупциската комисија ќе бидат имотната состојба и судирот на интереси кај судиите и обвинителите. Антикорупционерите, како што соопштија денеска, направиле анализа и правосудството го оцениле како столб со висок ризик од коруптивни и други влијанија, па токму затоа проверката на судиите и обвинителите ќе биде

Имотната состојба на судиите и јавните обвинители ќе се проверува следната година

Имотната состојба на судиите и јавните обвинители ќе се проверува следната година

Судиите и јавните обвинители ќе бидат дел од Годишниот план за следење на имотната состојба и судирот на интереси за 2020 година, соопшти денеска Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК). Државната комисија информира покрај законската обврска да усвојат Годишен план за наредна година за следење на имотна состојба и судир на интереси и