притисни ентер »

Како течела расправата во Советот кој констатирал дека Јанева незаконски ги разрешила обвинителките

Како течела расправата во Советот кој констатирал дека Јанева незаконски ги разрешила обвинителките

Како течела расправата во Советот кој констатирал дека Јанева незаконски ги разрешила обвинителките Советот на јавните обвинители, на седница во февруари 2016 година констатирал дека Катица Јанева незаконски ги разрешила двете обвинителки од Скопје и Тетово, Марија Ѓорѓева и Лејла Кадриу, па барал начин како да ги врати во матичните обвинителства,

КАТИЦА ЈАНЕВА ЈА ЗЛОУПОТРЕБИЛА ФУНКЦИЈАТА: Записник од советот на јавни обивнители покажува како течела седницата со Јанева!

КАТИЦА ЈАНЕВА ЈА ЗЛОУПОТРЕБИЛА ФУНКЦИЈАТА: Записник од советот на јавни обивнители покажува како течела седницата со Јанева!

Советот на јавните обвинители, на седница во февруари 2016 година констатирал дека Катица Јанева незаконски ги разрешила двете обвинителки од Скопје и Тетово, Марија Ѓорѓева и Лејла Кадриу, па барал начин како да ги врати во матичните обвинителства, само три месеци по изборот во СЈО, пишува порталот Сведок. Записниците од седниците на Советот покажуваат