притисни ентер »

Најдобрата светска дестинација за живеење…
Најдобрата светска дестинација за живеење…

Најдобрата светска дестинација за живеење…

Веќе втора година по ред, Виена е прогласена за најдобриот град за живеење. Главниот град на Австрија ги доби речиси сите поени во истражување што опфаќа 140 градови од целиот свет. Во анкетата градовите биле оценувани според нивната стабилност, здравството, културата, околината, образованието и инфраструктурата. На второто место се наоѓа Мелбурн,