притисни ентер »

Научниците предвидуваат: Сонцето ќе се претвори во кристал
Научниците предвидуваат: Сонцето ќе се претвори во кристал

Научниците предвидуваат: Сонцето ќе се претвори во кристал

Сонцето ќе се претвори во џиновски кристален објект за неколку милијарди години. Ова се наведува во една статија објавена во научното списание Nature од страна на меѓународна група научници од Универзитетот во Ворвик (Велика Британија). Според истражувачите, трансформацијата на Сонцето во кристал ќе се појави по аналогија со еволуцијата на белите џуџиња

Научниците предвидуваат: Сонцето ќе се претвори во кристал

Научниците предвидуваат: Сонцето ќе се претвори во кристал

Сонцето ќе се претвори во џиновски кристален објект за неколку милијарди години. Ова се наведува во една статија објавена во научното списание Nature од страна на меѓународна група научници од Универзитетот во Ворвик (Велика Британија). Според истражувачите, трансформацијата на Сонцето во кристал ќе се појави по аналогија со еволуцијата на белите џуџиња

Сонцето ќе се претвори во кристал

Сонцето ќе се претвори во кристал

Сонцето ќе се претвори во џиновски кристален објект за неколку милијарди години. Ова се наведува во една статија објавена во научното списание Nature од страна на меѓународна група научници од Универзитетот во Ворвик (Велика Британија). Според истражувачите, трансформацијата на Сонцето во кристал ќе се појави по аналогија со еволуцијата на белите џуџиња