притисни ентер »

Меѓу најважните цели на Софија е Западен Балкан да влезе во ЕУ, вели шефот на бугарската дипломатија
Меѓу најважните цели на Софија е Западен Балкан да влезе во ЕУ, вели шефот на бугарската дипломатија

Меѓу најважните цели на Софија е Западен Балкан да влезе во ЕУ, вели шефот на бугарската дипломатија

Европската интеграција на земјите од Западен Балкан, меѓу кои и на Северна Мекедонија, е меѓу клучните приоритети на надворешната политика на Бугарија, информира денеска шефот на бугарската дипломатија Светлан Стоев. Претставувајќи ги надворешно-политичките приоритети на неговата земја пред дипломатскиот кор акредитиран во Софија и пред претставниците

Меѓу најважните цели на Софија е Западен Балкан да влезе во ЕУ, вели шефот на бугарската дипломатија

Меѓу најважните цели на Софија е Западен Балкан да влезе во ЕУ, вели шефот на бугарската дипломатија

Европската интеграција на земјите од Западен Балкан, меѓу кои и на Северна Мекедонија, е меѓу клучните приоритети на надворешната политика на Бугарија, информира денеска шефот на бугарската дипломатија Светлан Стоев. Претставувајќи ги надворешно-политичките приоритети на неговата земја пред дипломатскиот кор акредитиран во Софија и пред претставниците

Стоев: Во преговарачката рамка за Македонија да се земат предвид и бугарските забелешки

Стоев: Во преговарачката рамка за Македонија да се земат предвид и бугарските забелешки

Бугарскиот технички министер за надворешни работи, Светлан Стоев пред дипломатскиот кор акредитиран во Софија ги претставил надворешно-политичките приоритети, а како еден од клучните ја навел европската интеграција на земјите од Западен Балкан, меѓу кои и на Мекедонија. Бугарскиот технички министер за надворешни работи, Светлан Стоев пред дипломатскиот

Стоев ги претстави приоритетите на бугарската надворешна политика пред дипломатскиот кор

Стоев ги претстави приоритетите на бугарската надворешна политика пред дипломатскиот кор

Шефот на бугарската дипломатија Светлан Стоев денеска ги презентираше надворешно-политичките приоритети на Бугарија пред дипломатскиот кор и им се заблагодари на претставниците на 83 земји и меѓународните организации за нивните напори и придонес кон продлабочување на соработката со Бугарија во сите области од заеднички интерес, јави БТА. – Би сакал

Стоев: Инсистираме во преговарачката рамка на Македонија со ЕУ да се земат предвид и нашите забелешки

Стоев: Инсистираме во преговарачката рамка на Македонија со ЕУ да се земат предвид и нашите забелешки

Европската интеграција на земјите од Западен Балкан, меѓу кои и на Мекедонија, е меѓу клучните приоритети на надворешната политика на Бугарија, информира денеска шефот на бугарската дипломатија Светлан Стоев. Претставувајќи ги надворешно-политичките приоритети на неговата земја пред дипломатскиот кор акредитиран во Софија и пред претставниците на 83

Светлан Стоев: Евроинтеграцијата на Западен Балкан меѓу приоритетите на бугарската политика

Светлан Стоев: Евроинтеграцијата на Западен Балкан меѓу приоритетите на бугарската политика

Претставувајќи ги надворешно-политичките приоритети на неговата земја пред дипломатскиот кор акредитиран во Софија и пред претставниците на 83 земји и меѓународни организации, Стоев рече дека поддршката на Бугарија за земјите од Западен Балкан е конзистентна и се заснова на клучни принципи за следење на критериумот за индивидуалните достигнувања на

Стоев: Евроинтеграцијата на Западен Балкан меѓу приоритетите на бугарската надворешна политика

Стоев: Евроинтеграцијата на Западен Балкан меѓу приоритетите на бугарската надворешна политика

Европската интеграција на земјите од Западен Балкан, меѓу кои и на Северна Мекедонија, е меѓу клучните приоритети на надворешната политика на Бугарија, информира денеска шефот на бугарската дипломатија Светлан Стоев. Претставувајќи ги надворешно-политичките приоритети на неговата земја пред дипломатскиот кор акредитиран во Софија и пред претставниците

Стоев: Евроинтеграцијата на Западен Балкан меѓу приоритетите на бугарската надворешна политика

Стоев: Евроинтеграцијата на Западен Балкан меѓу приоритетите на бугарската надворешна политика

Европската интеграција на земјите од Западен Балкан, меѓу кои и на Северна Мекедонија, е меѓу клучните приоритети на надворешната политика на Бугарија, информира денеска шефот на бугарската дипломатија Светлан Стоев. Претставувајќи ги надворешно-политичките приоритети на неговата земја пред дипломатскиот кор акредитиран во Софија и пред претставниците

Стоев: Oд особена важност за Бугарија е европската интеграција на земјите од Западен Балкан

Стоев: Oд особена важност за Бугарија е европската интеграција на земјите од Западен Балкан

Министерот за надворешни работи на Бугарија, Светлан Стоев ги презентирал надворешно-политичките приоритети на Бугарија пред дипломатскиот кор. „Тој ги истакнал двата главни приоритети во својата работа – организирањето на изборите надвор од границите на земјата и спроведувањето на главните надворешно-политички приоритети на Бугарија, имено приклучување

тоев вели дека Бугарија ќе се залага за интеграција на Западен Балкан во ЕУ

тоев вели дека Бугарија ќе се залага за интеграција на Западен Балкан во ЕУ

Бугарија е и ќе продолжи да биде еден од најсилните поддржувачи на процесот на проширување, како што веќе покажавме за време на бугарското претседателствување со Советот на ЕУ и за време на заедничко претседателство со Република Северна Македонија со Берлинскиот процес во 2020 година, рече шефот на бугарската дипломатија Светлан Стоев, презентирајќи