притисни ентер »

Митрески: Попладнево ќе свикам итна собраниска седница за да се реши проблемот со возачките дозволи
Митрески: Попладнево ќе свикам итна собраниска седница за да се реши проблемот со возачките дозволи

Митрески: Попладнево ќе свикам итна собраниска седница за да се реши проблемот со возачките дозволи

Претседателот на Собранието – Јован Митрески попладнево ќе свика итна собраниска седница на која треба да се донесат измени на Законот за безбедност на сообраќајот и на други закони коишто ќе се однесуваат на важноста на возачките дозволи, со досегашното име. Во интервју за државната МИА претседателот на Собранието Митрески истакна дека претпладнето

Тошковски: Не е научна фантастика, со пермутација на четири бројки во законите може да се смени важноста на документите

Тошковски: Не е научна фантастика, со пермутација на четири бројки во законите може да се смени важноста на документите

Техничкиот министерот за внатрешни работи, Панче Тошковски, преку медиумите ги извести граѓаните дека утринава до Владата поднел измени за две законски решенија. „Предлог на закон за изменување на Законот за безбедност во сообраќајот на патиштата, едноставно кажано ова е за возачките и предлог на закон за изменување на Законот за патни исправи на државјаните

Трескавична трка по законски измени за важењето на возачките дозволи и пасошите

Трескавична трка по законски измени за важењето на возачките дозволи и пасошите

Македонија западна во своевидна законска треска како да се изменат некои закони во последен момент за да им се овозможи на граѓаните кои ги немаат сменето возачките и сообраќајните дозволи да може да ги управуваат своите возила откако денеска ќе заврши петгодишниот рок согласно Преспанскиот договор за нивната замена. Овој проблем се надоврза на оној

Невозможно е да се закаже на телефоните на МВР за промена на документи

Невозможно е да се закаже на телефоните на МВР за промена на документи

Фото: Н.М. Откако вчера во јавноста беше објавено дека од утре возачките дозволи со старото име Република Македонија повеќе нема да важат, односно, доколку граѓаните бидат застанати од полиција и имаат непроменета возачка дозвола ќе бидат третирани исто како да имаат неважечка, па ќе бидат и санкционирани, денеска е невозможно да се закаже за промена

На ден пред истекот на старите документи, предложени законски измени за пасошите и возачките дозволи

На ден пред истекот на старите документи, предложени законски измени за пасошите и возачките дозволи

Фото: Игор Бансколиев Собранието да преземе итни чекори со цел да се надмине состојбата која произлезе од примената на Преспанскиот договор, односно проблемот кој се појави со возачките дозволи, побара претседателот на Парламентот Јован Митрески, на денешната координација со координаторите на пратеничките групи. И техничкиот премиер Талат Џафер од

Митрески : Попладнево ќе свикам итна седница за да се реши проблемот со возачките дозволи

Митрески : Попладнево ќе свикам итна седница за да се реши проблемот со возачките дозволи

Претседателот на Собранието Јован Митрески попладнево ќе свика итна собраниска седница на која треба да се донесат измени на Законот за безбедност на сообраќајот и на други закони коишто ќе се однесуваат на важноста на возачките дозволи, со досегашното име. Во интервју за МИА претседателот на Собранието Митрески истакна дека претпладнето имал средби

Митрески: Попладнево итна собраниска седница за да се реши проблемот со возачките дозволи

Митрески: Попладнево итна собраниска седница за да се реши проблемот со возачките дозволи

реклама Претседателот на Собранието Јован Митрески попладнево ќе свика итна собраниска седница на која треба да се донесат измени на Законот за безбедност на сообраќајот и на други закони коишто ќе се однесуваат на важноста на возачките дозволи, со досегашното име. Во интервју за МИА претседателот на Собранието Митрески истакна дека претпладнето имал

Власта и опозицијата со предлог законски измени за возачките дозволи и пасошите на нецели 24 часа до истекот на важноста на документите со старото име на земјава

Власта и опозицијата со предлог законски измени за возачките дозволи и пасошите на нецели 24 часа до истекот на важноста на документите со старото име на земјава

Власта и опозицијата најавија поднесување на предлог законски измени за возачките дозволи и пасоши. Според техничкиот премиер, Талат Џафери во дел е можна интервенција со законска измена, во дел, пак, со Одлука на владата. Министерот за внатрешни работи во техничката Влада, Панче Тошковски на прес-конференција соопшти дека претпладнево поднел законски

Како личните карти без Северна ги надживеаја пасошите и возачките дозволи

Како личните карти без Северна ги надживеаја пасошите и возачките дозволи

Поради сплет на повеќе околности, предлог-измените на законот со кои се ограничува важењето на личните карти со старото уставно име до 12 феврури 2024 година, не поминаа во Собранието во летото 2021 година и останаа заглавени до ден денес Во исто време, пак, со измените на Законот за патните исправи на државјаните на Република Северна Македонија, старите

Митрески: Попладнево ќе свикам итна собраниска седница за да се реши проблемот со возачките дозволи

Митрески: Попладнево ќе свикам итна собраниска седница за да се реши проблемот со возачките дозволи

Претседателот на Собранието Јован Митрески попладнево ќе свика итна собраниска седница на која треба да се донесат измени на Законот за безбедност на сообраќајот и на други закони коишто ќе се однесуваат на важноста на возачките дозволи, со досегашното име. Во интервју за МИА претседателот на Собранието Митрески истакна дека претпладнето имал средби