притисни ентер »

Повик за учество на уметници во проект за илустрации за родова еднаквост
Повик за учество на уметници во проект за илустрации за родова еднаквост

Повик за учество на уметници во проект за илустрации за родова еднаквост

Граѓанската организација Тиииит! Инк. објавува повик за уметници, илустраторки и дизајнерки за FIERCE WOMEN WOW друштвена игра со карти. Граѓанската организација Тиииит! Инк. објавува повик за уметници, илустраторки и дизајнерки за FIERCE WOMEN WOW друштвена игра со карти. Проектот Жени за жени (Women on Women) што Здружението за промоција на женската

Повик за учество на уметници во проект за илустрации за родова еднаквост

Повик за учество на уметници во проект за илустрации за родова еднаквост

Граѓанската организација Тиииит! Инк. објавува повик за уметници, илустраторки и дизајнерки за FIERCE WOMEN WOW друштвена игра со карти. Проектот Жени за жени (Women on Women) што Здружението за промоција на женската активност Тиииит! Инк. го имплементира заедно со партнерите Prostor rodne i medijske kulture K-zona од Хрватска, Mesto Žensk од Словенија

Повик за учество на уметници во проект за илустрации за родова еднаквост

Повик за учество на уметници во проект за илустрации за родова еднаквост

Граѓанската организација Тиииит! Инк. објавува повик за уметници, илустраторки и дизајнерки за FIERCE WOMEN WOW друштвена игра со карти. Проектот Жени за жени (Women on Women) што Здружението за промоција на женската активност Тиииит! Инк. го имплементира заедно со партнерите Prostor rodne i medijske kulture K-zona од Хрватска, Mesto Žensk од Словенија

Граѓанска организација Тиииит! Инк – Повик за учество на уметници во проект за илустрации за родова еднаквост

Граѓанска организација Тиииит! Инк – Повик за учество на уметници во проект за илустрации за родова еднаквост

Граѓанската организација Тиииит! Инк. објавува повик за уметници, илустраторки и дизајнерки за FIERCE WOMEN WOW друштвена игра со карти. Граѓанската организација Тиииит! Инк. објавува повик за уметници, илустраторки и дизајнерки за FIERCE WOMEN WOW друштвена игра со карти. Проектот Жени за жени (Women on Women) што Здружението за промоција на женската

Повик за учество на уметници во проект за илустрации за родова еднаквост

Повик за учество на уметници во проект за илустрации за родова еднаквост

Скопје, 22 мај 2020 (МИА) – Граѓанската организација Тиииит! Инк. објавува повик за уметници, илустраторки и дизајнерки за FIERCE WOMEN WOW друштвена игра со карти. Проектот Жени за жени (Women on Women) што Здружението за промоција на женската активност Тиииит! Инк. го имплементира заедно со партнерите Prostor rodne i medijske kulture K-zona од Хрватска,

Повик за учество на уметници во проект за илустрации за родова еднаквост

Повик за учество на уметници во проект за илустрации за родова еднаквост

Граѓанската организација Тиииит! Инк. објавува повик за уметници, илустраторки и дизајнерки за FIERCE WOMEN WOW друштвена игра со карти. Скопје, 22 мај 2020 (МИА) – Граѓанската организација Тиииит! Инк. објавува повик за уметници, илустраторки и дизајнерки за FIERCE WOMEN WOW друштвена игра со карти. Проектот Жени за жени (Women on Women) што Здружението

Повик за уметници, илустратор(к)и и дизајнер(к)и за изработка на FIERCE WOMEN WOW карти

Повик за уметници, илустратор(к)и и дизајнер(к)и за изработка на FIERCE WOMEN WOW карти

Во 2018 година во Хрватска се разви иновативната игра со карти Fierce Women која ги запознава нејзините играчи со достигнувањата на жените во сферите на културата, политиката, науката, феминизмот, човековите права и уметноста. Но, сега се повикуваат сите артисти од Европа да понудат свое решение за изгледот на новиот шпил карти, во кој ќе бидат прикажани

Повик за учество на уметници во проект за илустрации за родова еднаквост

Повик за учество на уметници во проект за илустрации за родова еднаквост

Скопје, 22 мај 2020 () – Граѓанската организација Тиииит! Инк. објавува повик за уметници, илустраторки и дизајнерки за FIERCE WOMEN WOW друштвена игра со карти. Проектот Жени за жени (Women on Women) што Здружението за промоција на женската активност Тиииит! Инк. го имплементира заедно со партнерите Prostor rodne i medijske kulture K-zona од Хрватска,

Повик за уметници, илустратори и дизајнери за FIERCE WOMEN WOW карти

Повик за уметници, илустратори и дизајнери за FIERCE WOMEN WOW карти

Проектот Жени за жени (Women on Women) кој во моментот Здружението за промоција на женската активност Тиииит! Инк. го имплементира заедно со партнерите Prostor rodne i medijske kulture K-zona од Хрватска, Mesto Žensk од Словенија и Outlandish Theatre Platform од Ирска, има за цел да даде видливост на значајните и инспиративни жени кои нашето општество

Повик за уметници за поддршка на женските права

Повик за уметници за поддршка на женските права

Во рамки на својот меѓународен проект, организацијата Тиииит! Инк. распиша конкурс за уемтници. Дали си уметни(к)ца во потрaга по можност за поддршка на женски права и родова еднаквост, влијаејќи преку својата креативност? Помогни ни да претставиме 30 значајни жени од Ирска, Словенија, Северна Македонија и Хрватска за првиот дополнителен шпил од Fierce