притисни ентер »

Презентација: 84 проценти од децата со акутна лимфобластна леукемија може да бидат излекувани
Презентација: 84 проценти од децата со акутна лимфобластна леукемија може да бидат излекувани

Презентација: 84 проценти од децата со акутна лимфобластна леукемија може да бидат излекувани

Годишно заболуваат од 35-40 деца, а 85% од нив успеваат да се излекуваат. Резултати ги презентираше директорката на детската клиника Наташа Алуловска.Таа оцени дека тие се успешни и компаративно со светските, а наголемата заслуга ја има тимот од доктори специјалисти, кои како што кажа, се малкуброен, но високо квалитетен тим. Докторите велат дека е

84 отсто од децата со акутна лимфобластна леукемија може да бидат излекувани

84 отсто од децата со акутна лимфобластна леукемија може да бидат излекувани

Детскиот канцер во најголем број случаи може да биде излекуван. Годишно се дијагностицираат 35 до 40 деца со малигна болест. Над 90 отсто од децата имаат успешен третман во текот на лекувањето на акутната лимфобластна леукемија, најчеста малигна болест во детството, а 84 проценти може да бидат излекувани, истакна доктор Светлана Кочева од Одделението

Презентација „Леукемија болест што се лекува“: 84 проценти од децата со акутна лимфобластна леукемија може да бидат излекувани

Презентација „Леукемија болест што се лекува“: 84 проценти од децата со акутна лимфобластна леукемија може да бидат излекувани

Детскиот канцер во најголем број случаи може да биде излекуван. Годишно се дијагностицираат 35 до 40 деца со малигна болест. Над 90 отсто од децата имаат успешен третман во текот на лекувањето на акутната лимфобластна леукемија, најчеста малигна болест во детството, а 84 проценти може да бидат излекувани, истакна доктор Светлана Кочева од Одделението

Презентација „Леукемија болест што се лекува": 84 проценти од децата со акутна лимфобластна леукемија може да бидат излекувани

Презентација „Леукемија болест што се лекува": 84 проценти од децата со акутна лимфобластна леукемија може да бидат излекувани

Над 90 отсто од децата имаат успешен третман во текот на лекувањето на акутната лимфобластна леукемија, најчеста малигна болест во детството, а 84 проценти може да бидат излекувани, истакна доктор Светлана Кочева од Одделението за детска хематоонкологија при Универзитетската Клиника за детски болести, која одржа стручната презентација на тема „Леукемија

Презентација „Леукемија болест што се лекува”: 84 проценти од децата со акутна лимфобластна леукемија може да бидат излекувани

Презентација „Леукемија болест што се лекува”: 84 проценти од децата со акутна лимфобластна леукемија може да бидат излекувани

Детскиот канцер во најголем број случаи може да биде излекуван. Годишно се дијагностицираат 35 до 40 деца со малигна болест. Над 90 отсто од децата имаат успешен третман во текот на лекувањето на акутната лимфобластна леукемија, најчеста малигна болест во детството, а 84 проценти може да бидат излекувани, истакна доктор Светлана Кочева од Одделението

Презентација „Леукемија болест што се лекува“: 84 проценти од децата со акутна лимфобластна леукемија може да бидат излекувани

Презентација „Леукемија болест што се лекува“: 84 проценти од децата со акутна лимфобластна леукемија може да бидат излекувани

Скопје, 14 февруари 2020 (МИА) – Детскиот канцер во најголем број случаи може да биде излекуван. Годишно се дијагностицираат 35 до 40 деца со малигна болест. Над 90 отсто од децата имаат успешен третман во текот на лекувањето на акутната лимфобластна леукемија, најчеста малигна болест во детството, а 84 проценти може да бидат излекувани, истакна доктор

Презентација „Леукемија болест што се лекува“

Презентација „Леукемија болест што се лекува“

Детскиот канцер во најголем број случаи може да биде излекуван. Годишно се дијагностицираат 35 до 40 деца со малигна болест. Над 90 отсто од децата имаат успешен третман во текот на лекувањето на акутната лимфобластна леукемија, најчеста малигна болест во детството, а 84 проценти може да бидат излекувани, истакна доктор Светлана Кочева од Одделението

Болни деца во градинките - педијатрите со апел до родителите

Болни деца во градинките - педијатрите со апел до родителите

Загаденоста во комбинација со вирусите ја наполниле детската болница во Козле. Таму деновиве биле хоспитализирани 85 деца со компликации. А секој ден во дежурните амбуланти прегледувале по стотина болни деца. Слична била состојбата и на Клиниката за Детски болести. Голем дел од родителите денес работат и нема друг начин да ги згрижат своите деца освен

Презентација „Леукемија болест што се лекува“: 84 проценти од децата со акутна лимфобластна леукемија може да бидат излекувани

Презентација „Леукемија болест што се лекува“: 84 проценти од децата со акутна лимфобластна леукемија може да бидат излекувани

Детскиот канцер во најголем број случаи може да биде излекуван. Годишно се дијагностицираат 35 до 40 деца со малигна болест. Над 90 отсто од децата имаат успешен третман во текот на лекувањето на акутната лимфобластна леукемија, најчеста малигна болест во детството, а 84 проценти може да бидат излекувани, истакна доктор Светлана Кочева од Одделението

КОЧЕВА: 84 отсто од децата со акутна лимфобластна леукемија може да бидат излекувани

КОЧЕВА: 84 отсто од децата со акутна лимфобластна леукемија може да бидат излекувани

Детскиот канцер во најголем број случаи може да биде излекуван. Годишно се дијагностицираат 35 до 40 деца со малигна болест. Над 90 отсто од децата имаат успешен третман во текот на лекувањето на акутната лимфобластна леукемија, најчеста малигна болест во детството, а 84 проценти може да бидат излекувани, истакна доктор Светлана Кочева од Одделението