притисни ентер »

ПРИЛЕП ИМА МЕРНА СТАНИЦА: Сега се знае дека и тој е загаден
ПРИЛЕП ИМА МЕРНА СТАНИЦА: Сега се знае дека и тој е загаден

ПРИЛЕП ИМА МЕРНА СТАНИЦА: Сега се знае дека и тој е загаден

И во Прилеп воздухот е загаден, може да се забележи од податоците кои ги покажува мерната станица која од скоро е поставена. На 100 микрограми имаат 32 ПМ честички, покажува апликацијата Мој воздух. Сепак, денеска најзагадено е во Битола, а средно загадени се Струмица, Тетово и Кочани. Сите други градови се со ниско, и многу ниско загадување. Во Битола

Новата мерна станица во Прилеп покажа дека градот има загаден воздух

Новата мерна станица во Прилеп покажа дека градот има загаден воздух

Embedded video for Новата мерна станица во Прилеп покажа дека градот има загаден воздух Ако во минатото се сметаше дека Прилеп нема загаден воздух, поставувањето на првата мерната станица пред Нова година го докажа спротивното. Иако таа е во фаза на тестирање и калибрирање, бројките, особено во вечерните часови се катастрофални. Миле Грданоски, машински