притисни ентер »

МЗ: 78 отсто од починатите од ковид-19 не биле вакцинирани
МЗ: 78 отсто од починатите од ковид-19 не биле вакцинирани

МЗ: 78 отсто од починатите од ковид-19 не биле вакцинирани

Во периодот од 6 август лани до 13 јануари на територија на државата позитивни на ковид-19 биле 85.593 граѓани, а од нив 37% односно 32.079 лица биле целосно вакцинирани, соопшти Министерството за здравство. Според анализата на Министерството, невакцинирани биле останатите 53.514 граѓани. Во болниците низ државата моментално се хоспитализирани 340

МЗ: 78 отсто од починатите од ковид-19 не биле вакцинирани

МЗ: 78 отсто од починатите од ковид-19 не биле вакцинирани

Во периодот од 6 август лани до 13 јануари на територија на државата позитивни на ковид-19 биле 85.593 граѓани, а од нив 37% односно 32.079 лица биле целосно вакцинирани, соопшти Министерството за здравство. Според анализата на Министерството, невакцинирани биле останатите 53.514 граѓани. Во болниците низ државата моментално се хоспитализирани 340

81% од моментално хоспитализираните со Ковид 19 и 78% од починатите се невакцинирани

81% од моментално хоспитализираните со Ковид 19 и 78% од починатите се невакцинирани

Министерството за здравство ја објавува анализата на вакцинирани, од позитивни случаи со Ковид 19, во период од 6 август 2021 година заклучно со 13 јануари 2022 година. За вакцинирани се сметаат лицата кои се вакцинирани со две дози и поминале најмалку 14 дена од примање на втора доза вакцина. Во период од 06.08.2021 до 13.01.2022 година на територија

81% од моментално хоспитализираните со Ковид 19 и 78% од починатите се невакцинирани

81% од моментално хоспитализираните со Ковид 19 и 78% од починатите се невакцинирани

Министерството за здравство ја објавува анализата на вакцинирани, од позитивни случаи со Ковид 19, во период од 6 август 2021 година заклучно со 13 јануари 2022 година. За вакцинирани се сметаат лицата кои се вакцинирани со две дози и поминале најмалку 14 дена од примање на втора доза вакцина. Во период од 06.08.2021 до 13.01.2022 година на територија

МЗ: 81% од хоспитализираните со Ковид 19 и 78% од починатите се невакцинирани

МЗ: 81% од хоспитализираните со Ковид 19 и 78% од починатите се невакцинирани

Министерството за здравство ја објавува анализата на вакцинирани, од позитивни случаи со Ковид 19, во период од 6 август 2021 година заклучно со 13 јануари 2022 година. За вакцинирани се сметаат лицата кои се вакцинирани со две дози и поминале најмалку 14 дена од примање на втора доза вакцина. Во период од 06.08.2021 до 13.01.2022 година на територија

Новиот ковид бран ги полни амбулантите, но нема многу во болниците

Новиот ковид бран ги полни амбулантите, но нема многу во болниците

Според извештаите од болниците, моментно се хоспитализирани 340 лица, a од нив 81 отсто не се вакцинирани, додека 19 проценти се вакцинирани. Во исто време, 78 отсто од починатите лица од ковид-19 биле невакцинирани, а само 22 отсто примиле вакцина, се вели во анализата објавена од Министерството за здравство за вакцинирани од позитивните случаи со

МЗ: 81% од моментално хоспитализираните со ковид и 78% од починатите се невакцинирани

МЗ: 81% од моментално хоспитализираните со ковид и 78% од починатите се невакцинирани

Во период од 6 август 2021 година до 13 јануари 2022 година на територија на државата 85.593 граѓанин, се позитивни од тестирани на Ковид-19, од нив 37% биле целосно вакцинирани, односно 32.079 лица. Голем е бројот на невакцинирани граѓани кои се заразиле со Ковид 19. Според статистиката за изминативе месеци, 53.514 граѓани, односно 63% од позитивните

МЗ: 81% од хоспитализираните со Ковид 19 и 78% од починатите се невакцинирани

МЗ: 81% од хоспитализираните со Ковид 19 и 78% од починатите се невакцинирани

Министерството за здравство ја објавува анализата на вакцинирани, од позитивни случаи со Ковид 19, во период од 6 август 2021 година заклучно со 13 јануари 2022 година. За вакцинирани се сметаат лицата кои се вакцинирани со две дози и поминале најмалку 14 дена од примање на втора доза вакцина. Во период од 06.08.2021 до 13.01.2022 година на територија

81% од моментно хоспитализираните со ковид и 78% од починатите се невакцинирани

81% од моментно хоспитализираните со ковид и 78% од починатите се невакцинирани

Според извештаите од болниците, моментно се хоспитализирани 340 лица, a од нив 81 отсто не се вакцинирани, додека 19 проценти се вакцинирани. Во исто време, 78 отсто од починатите лица од Ковид-19 биле невакцинирани, а 22 отсто примиле вакцина, се вели во анализата објавена од Министерството за здравство за вакцинирани од позитивните случаи со Ковид-19

Во последните 5 месеци: 37 проценти од болните биле вакцинирани

Во последните 5 месеци: 37 проценти од болните биле вакцинирани

Во болница поради ковид-19 лежат 340 пациенти Министерството за здравство ја објави анализата на вакцинирани, од позитивни случаи со ковид-19, во период од 6 август 2021 година заклучно со 13 јануари 2022 година. За вакцинирани се сметаат лицата кои се вакцинирани со две дози и поминале најмалку 14 дена од примање на втора доза вакцина. Во периодот