притисни ентер »

Љубомир Хаџи Манев: Македонија беше најуспешна на турнирите за дописен шах во СФРЈ!
Љубомир Хаџи Манев: Македонија беше најуспешна на турнирите за дописен шах во СФРЈ!

Љубомир Хаџи Манев: Македонија беше најуспешна на турнирите за дописен шах во СФРЈ!

Деновиве излезе од печат монографијата „Дописниот шах во Македонија“ од авторот Љубомир Хаџи-Манев, ФИДЕ шаховски мајстор и мајстор во дописен шах. Книгата има историска вредност, бидејќи покрива период од околу 50 години, се до 1990 година, кој е многу значен за македонскиот дописен шах, а на жалост, никаде во нашата шаховска историја не е нити спомнат