притисни ентер »

Богоев: Најстрого ќе бидат казнети сите несовесни граѓани кои ќе фрлаат шут, градежни материјали или ќе палат огин на отворено

Богоев: Најстрого ќе бидат казнети сите несовесни граѓани кои ќе фрлаат шут, градежни материјали или ќе палат огин на отворено

Богоев потенцира дека најстрого ќе бидат казнети сите несовесни граѓани кои ќе се обидат да фрлаат шут, градежни материјали, ѓубре од домаќинство или да палат отпад на отворено. За ова, како што рече, ние, заедно со Град Скопје и со Државниот инспекторат за животна средина и сите надлежни институции ќе бидеме без никаква толеранција за нарушувањето

Општина Карпош: Затворена дивата депонија кај мостот Газела

Општина Карпош: Затворена дивата депонија кај мостот Газела

Општина Карпош ја затвора дивата депонија (сметлиште) долж Кејот на реката Вардар, кај мостот „Газела“. „Станува збор за дива депонија која со години беше место на кое се собираше габаритен отпад и шут, но, често пати, се палеа и огнови на отворено кои придонесуваат за дополнително загадување на амбиенталниот воздух. При денешната теренска посета,

Богоев: Ќе се чистат уште две депонии и најстрого ќе се казнуваат загадувачите

Богоев: Ќе се чистат уште две депонии и најстрого ќе се казнуваат загадувачите

Градоначалникот на Карпош Стефан Богоев денеска информира дека ја расчистуваат дивата депонија долж реката Вардар, кај мостот „Газела“. – Ова е еден од деловите каде во изминатиот период, најчесто несовесни граѓани, палеа огнови и со тоа го загадуваа воздухот, а се создаваше и дива депонија. Во претстојниот период планираме кај хотелот „Александар

Богоев: Ќе се чистат уште две депонии и најстрого ќе се казнуваат загадувачите

Богоев: Ќе се чистат уште две депонии и најстрого ќе се казнуваат загадувачите

– Ова е еден од деловите каде во изминатиот период, најчесто несовесни граѓани, палеа огнови и со тоа го загадуваа воздухот, а се создаваше и дива депонија. Во претстојниот период планираме кај хотелот „Александар Палас" и кај Спортскиот центар „Борис Трајковски", исто така да ги расчистиме депониите,  и тоа, не само за да имаме чиста околина и земјена

Карпош ја затвора дивата депонија кај мостот „Газела“

Карпош ја затвора дивата депонија кај мостот „Газела“

Општина Карпош информира дека затворена е дивата депонија долж Кејот на реката Вардар, кај мостот „Газела“. Општинските власти објаснуваат дека станува збор за дива депонија која со години била место на кое се собирале габаритен отпад и шут, а честопати се палеле и огнови на отворено кои дополнително придонесувале за загадување на амбиенталниот воздух

Богоев: Ќе се чистат уште две депонии и најстрого ќе се казнуваат загадувачите

Богоев: Ќе се чистат уште две депонии и најстрого ќе се казнуваат загадувачите

Градоначалникот на Карпош Стефан Богоев денеска информира дека ја расчистуваат дивата депонија долж реката Вардар, кај мостот „Газела“. – Ова е еден од деловите каде во изминатиот период, најчесто несовесни граѓани, палеа огнови и со тоа го загадуваа воздухот, а се создаваше и дива депонија. Во претстојниот период планираме кај хотелот „Александар

Општина Карпош ја затвора дивата депонија кај мостот „Газела“

Општина Карпош ја затвора дивата депонија кај мостот „Газела“

Општина Карпош информира дека затворена е дивата депонија долж Кејот на реката Вардар, кај мостот „Газела“. Општинските власти објаснуваат дека станува збор за дива депонија која со години била место на кое се собирале габаритен отпад и шут, а честопати се палеле и огнови на отворено кои дополнително придонесувале за загадување на амбиенталниот воздух

Богоев: Ќе се чистат уште две депонии и најстрого ќе се казнуваат „загадувачите“

Богоев: Ќе се чистат уште две депонии и најстрого ќе се казнуваат „загадувачите“

По повод затрупувањето на една од најголемите диви депонии во Општината, наспроти Карпош 4, каде што денес со градежни машини се расчистуваше шутот и се пополнуваше вдлабнатината со земја, градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев. „Денес ја расчистуваме дивата депонија долж реката Вардар, кај мостот „Газела“. Ова е еден од деловите кадешто

Општина Карпош ја затвора дивата депонија кај мостот „Газела“ и таму ќе гради парк

Општина Карпош ја затвора дивата депонија кај мостот „Газела“ и таму ќе гради парк

Општина Карпош информира дека затворена е дивата депонија долж Кејот на реката Вардар, кај мостот „Газела“. Општинските власти објаснуваат дека станува збор за дива депонија која со години била место на кое се собирале габаритен отпад и шут, а честопати се палеле и огнови на отворено кои дополнително придонесувале за загадување на амбиенталниот воздух