притисни ентер »

Општина Карпош: Направените штети многу тешко се санираат дури и по законски пат
Општина Карпош: Направените штети многу тешко се санираат дури и по законски пат

Општина Карпош: Направените штети многу тешко се санираат дури и по законски пат

Според податоците и официјалната документација во Општината, и двете згради во Тафталиџе, чии фотографии деновиве предизвикаа жестоки реакции во јавноста, се изградени во согласност со урбанистички планови. Ова го тврдат од Општина Карпош откако на социјалните мрежи се појавија фотографии од две згради, каде се гледа дека новата, која е во фаза на

Архитектонско „ремек дело“ во скопски Карпош

Архитектонско „ремек дело“ во скопски Карпош

Меѓу новите згради кои никнуваат во Скопје на улица Багадска во Тафталиџе се гради нов објект кој се коси со многу урбанистички правила и прописи. Балконите на новата зграда се веднаш до оние на соседната зграда.

Архитектонско „ремек дело“ во скопски Карпош

Архитектонско „ремек дело“ во скопски Карпош

Меѓу новите згради кои никнуваат во Скопје на улица Багадска во Тафталиџе се гради нов објект кој се коси со многу урбанистички правила и прописи. Балконите на новата зграда се веднаш до оние на соседната зграда.

Градежно лудило во Скопје - отворате прозорец и дома сте кај соседите

Градежно лудило во Скопје - отворате прозорец и дома сте кај соседите

Отворате прозорец и дома сте кај соседите. Меѓу илјадниците нови згради кои никнуваат низ Скопје ова не е ретка појава, па така и во Тафталиџе“ се гради нов објект кој се коси со многу урбанистички правила и прописи. Како овој проект добил амин и дозвола да биде изграден од Општина Карпош, е прашање кое сега е доцна да се постави. Зградата чии балкони

Ова не е Бејрут, туку скопски Карпош!

Ова не е Бејрут, туку скопски Карпош!

ФОТО: Ова не е Бејрут, туку скопски Карпош! Иако тагашниот кандидат на власта а сега веќе градоначалник на скопската општина Карпош Стефан Богоев, најавуваже засилена борба како што своевремено велеше со урбаната мафија, тоа никако не го направи. Овие фотографии не се од Бејрут,туку од општина со која ракорводи токму Богоев. Фотографиите до нашата

Не е Багдад, ами „Багдадска“ во Карпош

Не е Багдад, ами „Багдадска“ во Карпош

Отворате прозорец и дома сте кај соседите. Меѓу илјадниците нови згради кои никнуваат низ Скопје ова не е ретка појава, па така и во Тафталиџе“ никнува нов објект кој се коси со многу урбанистички правила и прописи. Како овој проект добил амин и дозвола да биде изграден од Општина Карпош, е прашање кое сега е доцна да се постави. Зградата чии балкони

Не е Багдад, ами „Багдатска“ во Карпош

Не е Багдад, ами „Багдатска“ во Карпош

Отворате прозорец и дома сте кај соседите. Меѓу илјадниците нови згради кои никнуваат низ Скопје ова не е ретка појава, па така и во Тафталиџе“ никнува нов објект кој се коси со многу урбанистички правила и прописи. Како овој проект добил амин и дозвола да биде изграден од Општина Карпош, е прашање кое сега е доцна да се постави. Зградата чии балкони

Урбанистичко-швалерски рај во скопско Тафталиџе

Урбанистичко-швалерски рај во скопско Тафталиџе

23 Споделувања Share Tweet Урбанистичките стандарди во Скопје продолжуваат да доживуваат ренесанса, а за да е ќарот двојно поголем, граѓаните стануваат сѐ поблиски. Како што посочуваат жители на улица „Багдадска“ во скопско Тафталиџе, во иднина соседите таму, наместо да си ѕвонат на врата, ќе можат да си подаваат сол, кафе или алат преку балкон. Покрај