притисни ентер »

Која ќе биде боја на 2019?
Која ќе биде боја на 2019?

Која ќе биде боја на 2019?

Компанијата Пантон во декември 2017 предвиде дека ултра-виолетовата ќе биде боја на 2018, затоа што симболизира „визионерство, космички широчини и мисловност“. Не дека видовме нешто од ова изминатава година. Ама за 2019 работите изгледаат (по)розово. Секоја боја на годината предвидува или поттикнува нешто во врска со модата, декорирањето и дизајнерските

Корална е бојата која ќе ја одбележи 2019 година

Корална е бојата која ќе ја одбележи 2019 година

„Living Coral“ (Жив корал) е бојата на 2019 година! Освежувачка, енергизирачка и позитивна, оваа нијанса е визуелен потсетник дека коралните гребени се засолниште на разнолик калеидоскоп од бои. Бојата на годината, која ја одредува Pantone, има големо влијание не само во модната и козметичката, туку и во сите други гранки на индустријата. Pantone е

Pantone ја прогласи бојата која ќе ја одбележи 2019-та година

Pantone ја прогласи бојата која ќе ја одбележи 2019-та година

Секоја година нетрпеливо ја чекаме „прогнозата“ на стручњаците од Pantone институтот за бои, кои на голема радост, одбраа жива и весела боја која ќе ја одбележи 2019-та година. 2019-та ќе биде година на бојата „Living Coral“, односно корално портокаловата. --> Оваа боја ќе преовладува во гардеробата, но и ќе поставува врвни трендови во светот на убавината,