притисни ентер »

„Видливоста“ на писателките во медиумите и литературата

„Видливоста“ на писателките во медиумите и литературата

Пред неколку години (2016-2017) во Германија започна долгорочен научен проект на асоцијацијата „Различност“ (AG Diversität) во соработка со Институтот за истражувања на медиумите на универзитетот во Росток. Проектот во неколку студии ја документираше „видливоста“ на жените во медиумската и литературната бранша. Неговиот повеќезначен наслов, ,„Жените