притисни ентер »

Lexus в година ќе пушти самовозечки LS среде метежот на Токио
Lexus в година ќе пушти самовозечки LS среде метежот на Токио

Lexus в година ќе пушти самовозечки LS среде метежот на Токио

Toyota го разви својот автопилот до фаза во којашто може да се пушти во редовен сообраќај. Тоа ќе се случи во текот на летото 2020, во најголемиот метеж во Токио, кадешто заинтересираните ќе можат да се пријават и лично да ја искусат технологијата. Доволно е и тоа што тест-возилото е Lexus LS 500h. Toyota го достигна четвртото ниво на автономно возење