притисни ентер »

Најмалку 27 мигранти се удавија во Ла Манш, Франција и Велика Британија меѓусебно се обвинуваат
Најмалку 27 мигранти се удавија во Ла Манш, Франција и Велика Британија меѓусебно се обвинуваат

Најмалку 27 мигранти се удавија во Ла Манш, Франција и Велика Британија меѓусебно се обвинуваат

Бројот на загинати при превртување на чамец со мигранти на Ла Манш меѓу Франција и Велика Британија е најмалку 27, а не 31, како што првично објави француската страна, јавува Би-Би-Си. Француската влада утрово ќе одржи вонредна седница на која ќе се расправа за трагедијата. Во телефонски разговор синоќа, премиерот на Обединетото Кралство, Борис Џонсон

27 мигранти загинаа при потонување на брод на каналот Ла Манш, во обид да стигнат до Британија

27 мигранти загинаа при потонување на брод на каналот Ла Манш, во обид да стигнат до Британија

Мигрантите од Франција заминале кон Велика Британија со брод кој потонал недалеку од францускиот град Кале. Францускиот премиер Жан Катекс изјави дека бродската несреќа е „трагедија“„моите мисли се со многуте исчезнати и повредени жртви на криминални шверцери кои ја злоупотребиле нивната ситуација“, рече Катекс. Уапсени се четворица осомничени трговци

27 мигранти загинаа при потонување на брод на каналот Ла Манш, во обид да стигнат до Британија

27 мигранти загинаа при потонување на брод на каналот Ла Манш, во обид да стигнат до Британија

Мигрантите од Франција заминале кон Велика Британија со брод кој потонал недалеку од францускиот град Кале. Францускиот премиер Жан Катекс изјави дека бродската несреќа е „трагедија“„моите мисли се со многуте исчезнати и повредени жртви на криминални шверцери кои ја злоупотребиле нивната ситуација“, рече Катекс. Уапсени се четворица осомничени трговци

Најмалку 27 мигранти се удавија во Ла Манш, Франција и Велика Британија меѓусебно се обвинуваат

Најмалку 27 мигранти се удавија во Ла Манш, Франција и Велика Британија меѓусебно се обвинуваат

Бројот на загинати при превртување на чамец со мигранти на Ла Манш меѓу Франција и Велика Британија е најмалку 27, а не 31, како што првично објави француската страна, јавува Би-Би-Си. Француската влада утрово ќе одржи вонредна седница на која ќе се расправа за трагедијата. Во телефонски разговор синоќа, премиерот на Обединетото Кралство, Борис Џонсон

Најмалку 27 мигранти се удавија во Ла Манш, Франција и Велика Британија меѓусебно се обвинуваат

Најмалку 27 мигранти се удавија во Ла Манш, Франција и Велика Британија меѓусебно се обвинуваат

Бројот на загинати при превртување на чамец со мигранти на Ла Манш меѓу Франција и Велика Британија е најмалку 27, а не 31, како што првично објави француската страна, јавува Би-Би-Си. Француската влада утрово ќе одржи вонредна седница на која ќе се расправа за трагедијата. Во телефонски разговор синоќа, премиерот на Обединетото Кралство, Борис Џонсон

Најмалку 27 мигранти се удавија во Ла Манш, Франција и Велика Британија меѓусебно се обвинуваат

Најмалку 27 мигранти се удавија во Ла Манш, Франција и Велика Британија меѓусебно се обвинуваат

Бројот на загинати при превртување на чамец со мигранти на Ла Манш меѓу Франција и Велика Британија е најмалку 27, а не 31, како што првично објави француската страна, јавува Би-Би-Си. Француската влада утрово ќе одржи вонредна седница на која ќе се расправа за трагедијата. Во телефонски разговор синоќа, премиерот на Обединетото Кралство, Борис Џонсон

Најмалку 27 мигранти се удавија во Ла Манш

Најмалку 27 мигранти се удавија во Ла Манш

Бројот на загинати при превртување на чамец со мигранти на Ла Манш меѓу Франција и Велика Британија е најмалку 27, а не 31, како што првично објави француската страна, јавува Би-Би-Си. Француската влада утрово ќе одржи вонредна седница на која ќе се расправа за трагедијата. Во телефонски разговор синоќа, премиерот на Обединетото Кралство, Борис Џонсон

27 мигранти загинаа при потонување на брод на каналот Ла Манш, во обид да стигнат до Британија

27 мигранти загинаа при потонување на брод на каналот Ла Манш, во обид да стигнат до Британија

Мигрантите од Франција заминале кон Велика Британија со брод кој потонал недалеку од францускиот град Кале. Францускиот премиер Жан Катекс изјави дека бродската несреќа е „трагедија“„моите мисли се со многуте исчезнати и повредени жртви на криминални шверцери кои ја злоупотребиле нивната ситуација“, рече Катекс. Уапсени се четворица осомничени трговци

Кавга меѓу Лондон и Париз за смртта на 27 мигранти

Кавга меѓу Лондон и Париз за смртта на 27 мигранти

Британските и француските функционери продолжија со меѓусебните обвинувања од средата откако 27 мигранти се удавија во каналот Ла Манш во обидот до дојдат до британскиот брег, во една од најлошите несреќи во кои страдаа мигранти во морето меѓу двете земји. Британскиот премиер Борис Џонсон изјави дека е „шокиран и згрозен“ од смртта на мигрантите и

Кавга меѓу Лондон и Париз за смртта на 27 мигранти

Кавга меѓу Лондон и Париз за смртта на 27 мигранти

Британските и француските функционери продолжија со меѓусебните обвинувања од средата откако 27 мигранти се удавија во каналот Ла Манш во обидот до дојдат до британскиот брег, во една од најлошите несреќи во кои страдаа мигранти во морето меѓу двете земји. Британскиот премиер Борис Џонсон изјави дека е „шокиран и згрозен“ од смртта на мигрантите и